Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 november 2011    Evangelie van 2011-11-26
begintijd10:00 uur
eindtijd12:00 uur
 titelMgr. De Korte presenteert beleidsplan
beschrijving

Aankondiging - uitnodiging - 26 november 2011 10.00 uur Drachten

Bisschop De Korte kondigt pastorale en bestuurlijke vernieuwing aan

In het beleidsplan voor de komende 10 jaar dat zaterdag in Drachten wordt gepresenteerd, kondigt bisschop De Korte zowel pastorale als bestuurlijke vernieuwingen aan voor het bisdom Groningen-Leeuwarden. Deze vernieuwingen zijn noodzakelijk om het bisdom en de parochies toekomstbestendig te maken.

Precies een jaar geleden maakte mgr. De Korte zijn voorgenomen besluit kenbaar om bisdombreed pastorale en bestuurlijke vernieuwingen door te voeren. Vanwege de impact van de voorgenomen bestuurlijke vernieuwing is bisschop De Korte het afgelopen jaar hierover in gesprek gegaan met alle parochies in het bisdom.

Naar aanleiding van alle gesprekken het afgelopen jaar heeft de bisschop het beleidsplan op onderdelen aangepast. Dat zal hij zaterdag toelichten in een bisdombrede presentatie.

De bijeenkomst vindt plaats in de parochiekerk in Drachten, Pier Panderstraat 7 van 10.00 tot 12.00 uur.

RKK geloofsgesprek
Zondag 27 november zendt de RKK een uitgebreid interview uit met bisschop de Korte over de toekomst van het bisdom en het afgelopen jaar van Communicatie & Consultatie. Leo Fijen spreekt met de bisschop in ‘het geloofsgesprek’, om 10.10 uur op Nederland 2. Voorafgaand aan de RKK eucharistieviering om 10.30 uur vanuit de Dominicuskerk in Leeuwarden.

Voor meer informatie zie www.rkk.nl

Voorleesbrief
Voor alle parochies en pastorale beroepskrachten is zaterdag 26 november een brief van de bisschop beschikbaar om voor te lezen in de weekendvieringen in de parochies. Deze brief zal 26 november ook beschikbaar zijn op de website van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

info

www.bisdomgroningen-leeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieparochiekerk, Pier Panderstraat 7
plaatsDrachten (Friesland)
postcode92
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl