Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Contact Rooms Katholieken
(CRK)

Contact Rooms Katholieken

Website E-mail

Stelt zich ten doel Katholieken met elkaar in contact te brengen in een sfeer van bemoediging en vreugde om het samen Katholiek-zijn.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-30
 titelSymposium De waarde van het leven
beschrijvingHet CRK organiseert op 30 oktober 2004 een symposium over het thema: De waarde van het leven. Op dit moment is dat uiteraard een heel actueel onderwerp. Wat is een mensenleven (nog) waard? In hoeverre vinden mensen dat ze zelf kunnen beslissen over wat een mensenleven waard is? En wanneer er sprake is van menswaardig leven, ook zo’n moderne kreet? Wat doen we eraan om het leven van mensen menswaardig te houden?

Op het symposium zullen vier verschillende aspecten van het thema worden belicht, uiteraard door ter zake kundige sprekers:

Mgr. Dr. W.J. Eijk, bisschop van Groningen, zal spreken over de ethische kant van de kwestie.

Dr. T.Th.C. Overtoom, radioloog en filosoof, zal een aantal medisch-filosofische punten aan de orde stellen.

Dr. F. J. van Ittersum, internist-nefroloog, zal de klinische kant van de zaak belichten.

De Heer Dj. C.G. Bracke, directeur ouderenzorg, zal een praktijkgerichte lezing verzorgen.

Na de lezingen is er de mogelijkheid tijdens een forumdiscussie vragen te stellen aan de inleiders. Deze discussie zal worden geleid door de dagvoorzitter, mevr. dr. M. Blonk, internist.

De dag begint met een Eucharistieviering, waarin kardinaal Simonis hoofdcelebrant zal zijn.

Tussen de middag is er een lopende lunch, bestaande uit belegde broodjes, krentenbollen, fruit, koffie, thee en melk. Ook in de loop van de dag zal een aantal malen koffie en thee worden aangeboden.

De dag wordt gehouden in het conferentiecentrum Onze Lieve Vrouw ter Eem, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort. Er is een ruim, gratis parkeerterrein bij het conferentiecentrum. Wie met het openbaar vervoer komt, moet bij het station bus 52 nemen. Deze brengt u in 20 minuten naar O L Vrouw ter Eem.

Er kunnen maximaal 120 mensen aan het symposium deelnemen, en opgave is dus noodzakelijk. De deelnemers ontvangen een rooster van de dag, een routebeschrijving en verdere relevante informatie. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 15.00 per persoon. U kunt zich opgeven door een briefje te sturen aan CRK, Nieuwegracht 22, 3512 LR Utrecht, en tegelijk € 15.00 per persoon over te maken op gironr. 4652896 of banknr. 39.59.23.522, onder vermelding symposium. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld, en vol is vol! N.B. Om organisatorische redenen is telefonische opgave NIET mogelijk.

infoSecretaris CRK, de heer J. Thuring
(0297) 582328
n.stienstra@crk.nl
www.crk.nl
organisatieContact Rooms Katholieken
locatieconferentiecentrum Onze Lieve Vrouw ter Eem, Daam Fockemalaan 22
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl