Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 november 2011    Evangelie van 2011-11-20
(Christus Koning)
begintijd14:00 uur
 titelAls de heiligen zingen - 100-jarige oorlog
beschrijving
Datum: Zondag 20 november 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl


ALS DE HEILIGEN ZINGEN

Programma over de 100 jarige oorlog
Frankrijk – Engeland met de heilige Jeanne d’ Arc

Uitgevoerd door Ensemble Argenteau

Op zondag 20 november  leiden wij u in de St Willibrordkerk binnen in een wereld van symboliek die past binnen de laat-middeleeuwse cultuur, geleerdheid, poëzie en muzikale kunsten. Dit is muziek uit de tijd van Jeanne d’ Arc, die in 1431 tijdens de laatste Frans-Engelse oorlog op de brandstapel belandde. Het ensemble Argenteau heeft zich erop toegelegd de muziek uit haar wereld weer toegankelijk te maken voor de luisteraar. 

Ensemble Argenteau
Het ensemble Argenteau (voorheen Proto-ensemble) werd in 2008 opgericht door, en staat onder leiding van Kaspar Ditters. Argenteau is een semi-professioneel muziekgezelschap dat zich specialiseert in muziek uit de middeleeuwen en renaissance.  De naam Argenteau verwijst naar een klein plaatsje vlak boven Luik, waar de componist Johannes Ciconia werd geboren. Ciconia is slechts één van de vele componisten geweest die stamde uit de lage landen, en die een stuwende kracht waren achter de west-Europeese muziektraditie.

Als de Heiligen Zingen
In november organiseert Stichting Ondersteuningsfonds Sint Willibrordkerk diverse concerten en andere activiteiten in het kader van het thema: ‘Als de Heiligen Zingen’.  Hiermee wordt aandacht besteed aan o.a. Allerzielen, Sint Maarten en Sint Nicolaas. Het concert op 20 november maakt onderdeel uit van deze reeks.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl