Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cursus
cursus
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-30
 titelStudiedag “Zingen in een jongenskoor”
beschrijvingOp zaterdag 30 oktober 2004 wordt door UNISONO, overkoepelende landelijke korenorganisatie in samenwerking met de Kinderkoor Academie Nederland (KAN) en de internationale organisatie van jongenskoren Pueri Cantores een studiedag georganiseerd over “het zingen in een jongenskoor”.

Aanleiding daartoe was her resultaat van een NIPO-onderzoek waaruit bleek dat er in Nederland een potentieel is van ongeveer 30.000 jongens tussen 4 en 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in het zingen in een jongenskoor en mogelijk als de opvolgers kunnen worden gezien in de vergrijzende mannenkoren en gemengde koren in Nederland.

De dag is bedoeld voor al diegenen die een jongenskoor reeds dirigeren en begeleiden en/of die dit willen gaan doen. Met name voor starters zal er - op basis van ervaringen van andere jongenskoordirigenten - veel te leren zijn.

Wat moet je nu net wel doen en wat zeker niet; hoe kun je een jongenskoor opzetten / overnemen / uitbouwen ? zijn de thema’s, die deze dag ruime aandacht krijgen.

Ook zal er die dag muziek gemaakt worden met jongens uit de regio Den Haag.

Kortom een goede gelegenheid om te trachten mensen een steun in de rug te geven en op een verantwoorde wijze toe te rusten om met zo’n koor te starten.

De dag zal worden gehouden in de lokalen van de Kinderkoor Academie, Oostduinlaan 50 te Den Haag.

infoKinderkoor Academie
(070) 3249778
info@zzh.nl
www.zzh.nl

(0475) 386725 ma t/m vr van 14:00-17:00 uur
www.nsgvroermond.nl/activiteiten_2004.htm
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieKinderkoor Academie, Oostduinlaan 50
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl