Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 27 november 2011    Evangelie van 2011-11-27
(1e zondag vd Advent - Levavi)
begintijd12:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelStart=Event Adventsactie *AFGELAST*
beschrijving

Om organisatorische redenen gaat het Start = Event niet door.

Het Start=Event van de Bisschoppelijke Advents heeft dit jaar het karakter van bezinning, inspanning en gezellige ontmoeting. U kunt zelf uw Start=Event samenstellen. Hieronder volgen de ‘ingrediënten.’

12.00 uur - Eucharistieviering
Om 12.00 uur kunt u deelnemen aan de Eucharistieviering in de Kerk van de H. Jacobus in Den Haag. In deze eucharistieviering bidden we bijzonder om Gods zegen over de actie en de mensen die we met onze inspanningen hopen te helpen. Na afloop bent u welkom in de naastgelegen zaal “Maria ten Hove.” Als u zelf een lunchpakket meeneemt, zorgen wij voor koffie en thee.

14.00 uur - Start van de Run for Hope en de Walk for Hope.
Run for Hope is een jogging/hardloop traject van circa 10 kilometer door Den Haag en het duingebied van Scheveningen naar Kijkduin. Een prima gelegenheid natuurlijk om u te laten sponsoren. We zorgen dat iedereen de finish haalt.

Walk for Hope is een wandeling door Den Haag met een bezinningsmoment op het oude Kerkhof Eijk en Duinen waar de ruïne staat van een vroegere bedevaartskapel toegewijd aan Onze Lieve Vrouw en Eijk en Duin. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang. Halverwege is er een koffie en theepauze.

Rond 16.00 uur - Adventsmaaltijd
Rond 16.00 uur begint in de Kerk van de H. Pastoor van Ars de Adventsmaaltijd met Erwtensoep en Port (een oude pastorietraditie). Tijdens de maaltijd vertellen we u meer over de projecten en heeft u alle gelegenheid om anderen te spreken. De Blauwe Zusters zijn de gastvrouwen.

Rond 17.30 uur - Vesperviering

Meedoen? Van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag even aanmelden via: info@adventsactie.nl

Praktische info
Wie meedoet aan de Run for Hope kan zich omkleden in de Maria ten Hove zaal naast de kerk Jacobuskerk. De sporttassen worden per auto naar Kijkduin vervoerd. Daar kunt u douchen en omkleden in een naastgelegen sportcomplex.

Adres van de Jacobuskerk: Parklaan 60 in Den Haag. Goed te bereiken met het OV: vanaf station Den Haag Hollands Spoor neemt u tramlijn 1, uitstappen Plein 1813 en klein stukje teruglopen.

Adres van de Pastoor van Arskerk: Aaltje Noorderwierstraat 2-4 Den Haag (Kijkduin). Ook goed met OV te bereiken: tramlijn 3, uitstappen Mozartlaan (3 minuten lopen).

info

www.adventsactie.nl

locatieKerk van de H. Jacobus, Parkstraat 65
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl