Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 17 t/m vrijdag 30 december 2011    Evangelie van 2011-12-17
 titelEerste kerststallenroute Den Bosch
beschrijving

Rond de Kerst trekt de Sint-Jan met haar fameuze kerststal elk jaar opnieuw tienduizenden bezoekers. Tevens is de Parade sinds enkele jaren in die periode het toneel voor het Bosch Winterparadijs. Om bewoners en bezoekers van ’s-Hertogenbosch van beide volop te laten genieten, is een kerststallenroute ontwikkeld.

Het Bosch Winterparadijs en onze parochie hebben de handen ineen geslagen om het Kerstverhaal en de prachtige Kersstal in de Sint-Jan nog meer tot leven te brengen. Voor het eerst kan men een kerststallenroute lopen door de Peperstraat, Verwersstraat, Krullartstraat en Kerkstraat om uiteindelijk bij het klapstuk uit te komen: de stal in de Sint-Jan. Dit kan vanaf dinsdag 13 december - wanneer ook de kerststal in de Sint-Jan opent - tot en met zondag 8 januari 2012 (Drie Koningenoptocht).

Kerststallenroute
Van 17 tot en met 30 december worden vanaf het Bosch Winterparadijs rondleidingen langs de kerststallen georganiseerd. Zowel in etalages van winkeliers als voor de ramen van particulieren zullen bijzondere en minder bijzondere kerststallen te zien zijn. Zo zijn er stallen opgenomen uit een aantal oude kerken in de stad.

Een particuliere verzamelaar heeft enkele kerststallen beschikbaar gesteld uit verschillende werelddelen en een aantal hedendaagse kunstenaars maakt hun interpretatie van een kerststal.

Dit jaar gaat het nog om een eerste pilot, maar het is de bedoeling de route de komende jaren uit te bouwen en meer bijzondere kerststallen te verwerven. Zo kan ’s-Hertogenbosch uitgroeien tot de kerststallenstad van Nederland.

Meedoen?
Wie op de route woont, kan meedoen door zijn eigen stal een plekje voor het raam te geven of dat plaatsje beschikbaar te stellen. Anderen hebben wellicht een mooie stal of beeldengroep die zij graag hiervoor in bruikleen geven.

Voor deelname of interesse in bruikleen kunt u contact opnemen met Jacques van der Miessen 06- 28 12 03 32 / miessen@online.nl of via kerststallen@boschwinterparadijs.nl

info

info@boschwinterparadijs.nl
www.boschwinterparadijs.nl

locatieParade
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl