Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 24 december 2011    Evangelie van 2011-12-24
begintijd08:30 uur
 titelKerstvoetbedevaart Valkenburg - Banneux
beschrijving

Ook dit jaar vindt weer de traditionele kerstvoetbedevaart plaats van Valkenburg (Limburg) naar Banneux. Op 24 december 2011 wordt om 08.30 uur de pelgrimsmis opgedragen in de parochiekerk van de H.H. Nicolaas en Barbara in Valkenburg. Na de reiszegen begint de 51 km lange voetbedevaart naar Banneux.

Inmiddels is deze voetbedevaart niet meer weg te denken uit de rijke Zuid Limburgse katholieke traditie.

De bedevaartroute is goed aangegeven middels borden en loopt van Valkenburg via Sibbe,Margraten naar de grensovergang de Plank. Verder via Aubel, Charneux, Battice, Pepinster naar Banneux. Onderweg aansluiten is mogelijk.

Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden tot rust in de diverse cafeetjes en herbergen. Volgautos en busjes rijden frequent over de route. Ook het Rode Kruis is met een ambulance aanwezig tijdens de voettocht. Indien iemand niet verder kan lopen of wanneer iemand medische hulp nodig heeft kan assistentie verleend worden.

Om 21.00 uur wordt in de grote kerk van Banneux de plechtige kerstnachtmis gecelebreerd door mgr. dr. J.Vries, rector van het grootseminarie Rolduc.

Na de nachtmis, rond 22.30 uur, staan bussen klaar om de pelgrims terug te brengen naar Valkenburg, Heerlen en Maastricht.

Het is strikt noodzakelijk zich voor deze bus aan te melden bij mevrouw R. Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4, 6301 LC  Valkenburg. Tel. nummer (043) 601 54 47. Hier kunt U ook voor alle andere informatie terecht.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 22 december 2010.

Intentie
De intentie van deze Kerst - voetbedevaart is: Wij bidden tot Maria dat de mensen ook in onze tijd de weg naar God zullen vinden.

Een goede conditie,doelmatige kleding en goed schoeisel zijn vereist,gezien de winterse omstandigheden en zwaarte van de voetbedevaart. Daar er gelopen wordt tijdens de donkere uren worden voor de eigen veiligheid reflecterend vest en zaklamp sterk aanbevolen.

De route en overige informatie kunt U vinden op de website.

info

(043) 601 54 47
www.kerstvoettochtbanneux.nl

locatieH.H. Nicolaas en Barbara, Kerkstraat 18
plaatsValkenburg (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl