Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 12 november 2011    Evangelie van 2011-11-12
begintijd20:15 uur
 titelCappela Stella Maris
beschrijving
Datum: Zaterdag 12 november 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 20.15 uur
Entree: € 10,-, aan de deur op avond zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Cappella Stella Maris
Olv: Mikae Natsuyama

400 jaar Tomas Luis de Victoria

"Officium Defunctorum - Requiem voor 6 stemmen"

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de Spaanse componist Tomas Luis de Victoria (1548 - 1611) overleed. Een belangrijke aanleiding voor Renaissance kamerkoor Cappella Stella Maris om het Requiem voor 6 stemmen - een meesterwerk dat hij publiceerde in 1605 – in het komend najaar ten gehore te brengen op twee verschillende locaties in Den Haag en Utrecht.

Mikae Natsuyama studeerde kerkmuziek aan de Elisabeth University of Music in Hiroshima, Japan. In 1992 kwam zij naar Nederland om zich verder te bekwamen in de uitvoering van oude muziek. Zij studeerde aan het Brabants Conservatorium bij Rebecca Stewart en aan het Koninklijk Conservatorium.
In 2008 richtte zij Cappella Stella Maris op met het doel om deze bijzondere muziek op authentieke wijze uit te voeren. Onder haar leiding gaf Cappella Stella Maris reeds enkele concerten.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl