Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 6 november 2011    Evangelie van 2011-11-06
begintijd15:00 uur
 titelKaarsjesprocessie Scherpenheuvel
beschrijving

De jaarlijkse kaarsjesprocessie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel is een begrip. Generaties lang trekken mensen die dag naar Scherpenheuvel om er tot Maria te bidden en haar te danken. De kaarsen die zij tijdens de processie ontsteken, worden meegenomen naar huis en begeleiden de mensen in blijde en droeve momenten.

De eenvoud van deze bidprocessie versterkt nog de zegenende kracht die van het genadebeeld uitgaat. Velen worden hierdoor diep geraakt. Dit jaar wil het bedevaartsoord ook zijn dankbaarheid tonen omdat het op 2 februari van paus Benedictus XVI de Gouden Roos kreeg. Een erkenning en waardering die het graag deelt met de bedevaarders die het drukst bezochte bedevaartsoord van ons land bezoeken.

De 383ste Kaarskensprocessie gaat traditiegetrouw uit op de eerste zondag na Allerheiligen, dit jaar dus op 6 november. Om 15 uur wordt een plechtig lof gezongen in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Daarna vertrekt de processie rond het park van de basiliek om te eindigen met een eucharistie in de Mariahal. Voorganger dit jaar is monseigneur Leon Lemmens, hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.

Traditioneel sluit de kaarsjesprocessie het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel af. Hoewel het hele jaar door veel gelovigen naar het bedevaartoord komen, blijft deze dag toch een bijzondere dag van dankbaarheid voor de steun die velen vinden bij Onze-Lieve-Vrouw. (Rknieuws.net)

info

www.scherpenheuvel-zichem-info.be/Scherpenheuvel/5.htm

locatieOnze-Lieve-Vrouwebasiliek
plaatsScherpenheuvel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl