Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 31 oktober t/m dinsdag 1 november 2011    Evangelie van 2011-10-31
begintijd18:00 uur
 titelAllerheiligenbegankenis in Diest
beschrijving

Al zevenhonderd jaar is er in de periode van Allerheiligen veel te doen in en rond de Allerheiligenkapel in Diest. Die kapel, toegewijd aan alle heiligen, werd in de voorbije jaren grondig opgeknapt door een beschermcomité. Ondertussen hebben meer dan 160 heiligenbeelden er een vaste plaats gekregen.

Met het feest van Allerheiligen begint in de stad van Sint-Jan Berchmans steevast de grote begankenis. Deze eeuwenoude traditie werd al vermeld in geschriften uit 1307.

31 oktober - vooravond van Allerheiligen
Op maandag 31 oktober, de vooravond van Allerheiligen, gaat monseigneur Leon Lemmens, hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant, voor in de eucharistie om 18 uur in de Sint-Sulpitiuskerk. Daarna vertrekt vanop die plaats een licht- en sacramentsprocessie naar de Allerheiligenkapel, waar de zegen wordt gegeven.

1 november - Allerheiligen
Met Allerheiligen zelf is er de begankenis. Mensen offeren nog altijd de oude ex-voto’s en gaan de grote of kleine ’beeweg’. Die dag zijn er in de kapel eucharistievieringen om 7.30 uur en om 9 uur. Om 15 uur is er aanbidding.

Negen dagen volgend op Allerheiligen
In de negen dagen volgend op Allerheiligen, vindt in de kapel dagelijks een eucharistieviering plaats om 9 uur. Dat gebeurt ook elke woensdag van november. De kapel blijft dan de hele dag open, zodat men de gelegenheid heeft om er te komen offeren en te bidden om genezing. Bovendien is er op donderdag 3 november, het feest van de heilige Hubertus, in de kapel een mis met broodwijding om 9 uur. (Rknieuws.net)

info

Deken Felix van Meerbergen
013 / 311 411
felixvm@skynet.be

locatieSint-Sulpitiuskerk, Grote Markt
plaatsDiest (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl