Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 6 november 2011    Evangelie van 2011-11-06
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelParochiedag Sint Willibrordusparochie
beschrijving

Op Willibrordzondag 6 november a.s. viert onze parochie, die de heilige Willibrordus als naamdrager heeft, de jaarlijkse parochiedag. Er is op die zondag één gezamenlijke viering voor alle geloofsgemeenschappen van onze parochie (regio-viering).

Het is voor de derde keer dat we onze parochiedag op die manier vieren, ieder jaar in een andere geloofsgemeenschap. Dit jaar komen we samen in Lobith (Mariakerk, Markt 4 te Lobith). Ik wens ons toe dat de jaarlijkse parochiedag tot een traditie uit mag groeien waarbij vrijwilligers en parochianen, volwassenen en kinderen uit de verschillende gemeenschappen elkaar ontmoeten, inspireren
en van elkaar leren.

Komende parochiedag hebben we bijzondere aandacht voor de kinderen. Vormelingen en communicanten van afgelopen werkjaar worden persoonlijk uitgenodigd.

Onder leiding van twee professionals van het jongerenbureau LAVA volgen de aanwezige kinderen in de leeftijd van 6 tot ± 14 jaar een eigen parochiedag-programma, terwijl de volwassenen in de kerk eucharistie vieren en daarna naar een lezing luisteren van mr. prof. dr. Patrick Chatelion Counet. Hij heeft o.a. de brieven van Bernadette uit Lourdes en Nevers vertaald en van commentaar voorzien. Misschien bent U al wel eens in Lourdes geweest of van plan om met de bisdombedevaart in 2012 mee te gaan, kortom: een interessant programma, voor iedereen!

Programma

10.00 uur Eucharistie
11.00 uur Koffie
11.30 uur Lezing in de kerk door mr. Prof. dr. Patrick Chatelion Counet over
‘H. Bernadette en Lourdes’
12.15 uur Kinderen komen in de kerk terug en presenteren zich
12.30 uur Drankje en hapje
13.00 uur Afsluiting

Kinderprogramma

10.00 uur In de kerk worden de aanwezige kinderen welkom geheten. Daarna gaan ze naar de parochiezaal voor een eigen programma ‘’Reis naar je hart’ o.l.v. het jongerenbureau LAVA.
12.15 uur Kinderen komen met hun begeleiders terug in de kerk en presenteren zich.
12.30 uur Limonade en lekkers
13.00 uur Afsluiting

Namens het pastoresteam en bestuur nodig ik u allen van harte uit om deze parochiedag mee te vieren en te beleven.

info

(0316) 52 34 68
secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl
www.sint-willibrordusparochie.nl

locatieMariakerk, Markt 4
plaatsLobith (Gelderland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl