Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 5 november 2011    Evangelie van 2011-11-05
begintijd14:00 uur
 titelAls de heiligen zingen - hermetische harmonie
beschrijving
Datum: Zondag 5 november 2011
Locatie: Noorderkerk, Noordermarkt 48, Amsterdam
Tijd: 20.15 uur
Entree: € 17 / € 15 (CJP, pas-65, studentenkaart)
Website: www.musa.nu

ALS DE HEILIGEN ZINGEN

Vocaal ensemble MUSA zingt Hermetische harmonie
o.l.v. Peter Dijkstra

In het najaar van 2011 verkent Vocaal Ensemble MUSA onder leiding van oprichter en vaste dirigent Peter Dijkstra verschillende mystieke kanten van tekst en muziek. In een evenwichtig programma wisselen oude en nieuwe composities elkaar af onder de noemer ‘Hermetische Harmonie’. Het belangrijkste werk is een opdrachtcompositie van de Nederlandse componist Ed de Boer.

MUSA krijgt onder leiding van Peter Dijkstra opnieuw de kans om te laten zien dat het ensemble veel verschillende stijlen en genres aankan, en ‘Hermetische Harmonie’ wordt hierdoor zonder twijfel voor de luisteraar andermaal een zeer aangename concertervaring. 

Kaartverkoop
Kaarten kunt u online bestellen via www.musa.nu. Kaarten zijn € 17,- of € 15,- met een kortingskaart. Kaarten worden daarnaast verkocht op de avond zelf aan de deur van de kerk. 

Programma

Veljo Tormis Autumn Landscapes
William Byrd Quomodo cantabimus
Domine, quis habitabit?
Olli Kortekangas The Way to the Woods
Aaron Jay Kernis Ecstatic Meditations
Ed de Boer Ex Corpore Hermetico (opdrachtcompositie)

MUSA
Vocaal ensemble MUSA werd in 2005 opgericht en voorziet in de behoefte van de meest ambitieuze amateurzangers aan nieuwe muzikale uitdagingen. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal.

De artistieke leiding van MUSA ligt in de handen van oprichter Peter Dijkstra, die eerder The Gents oprichtte (in 1999) en naast zijn internationale betrekkingen vaste gastdirigent is van het Nederlands Kamerkoor.

Als de Heiligen Zingen
In november organiseert Stichting Ondersteuningsfonds Sint Willibrordkerk diverse concerten en andere activiteiten in het kader van het thema: ‘Als de Heiligen Zingen’.  Hiermee wordt aandacht besteed aan o.a. Allerzielen, Sint Maarten en Sint Nicolaas. Het concert op 6 november maakt onderdeel uit van deze reeks.

info

www.musa.nu

locatieNoorderkerk, Noordermarkt 48
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl