Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 14 januari 2012    Evangelie van 2012-01-14
 titelPrayer Night 2012
beschrijving

Prayer Night zeg je?

Inderdaad! Vind jij gebed ook zo belangrijk? Gelukkig ben je niet de enige! Speciaal voor jou organiseren we in 2012 opnieuw de Prayer Night. Een Prayer Night is een avond waarop jongeren uit verschillende kerken door heel Nederland elkaar ontmoeten om samen te bidden. Dit jaar is de Prayer Night op 14 januari 2012*. Tijdens deze avond en/of nacht willen we God aanbidden en nadenken over het thema: ‘Over: Winnen’.

Unique!
De Prayer Night 2012 wordt gehouden in verschillende plaatsen in Nederland. Een team jongeren uit de plaats zelf organiseert de avond. Dat maakt elke Prayer Night per plaats uniek!

* Natuurlijk mag je ook een Prayer Night organiseren in de Week van Gebed die daarop volgt. In de promotie nemen we de locatie gewoon mee.

Thema ‘Over: Winnen’
Het thema van dit jaar is ‘Over: Winnen’. Jezus stierf voor jouw zonde en pijn! Dat betekent een nieuw leven voor je, waarin je samen met Hem zult strijden. Strijden tegen je twijfels, je ongeloof, maar ook de kritiek van buitenaf. Als Christen gaat je zeker niet alles voor de wind, je bent geroepen om te lijden. Maar.. : “zolang je leeft zal niemand tegen je kunnen standhouden. Zoals ik Mozes heb bijgestaan, zo zal ik ook jou bijstaan. Ik zal niet van je zijde wijken en je niet verlaten.” (Jozua 1: 5). Je hoeft het niet alleen te doen.Geef de moed niet op!

In dit proces is bidden heel belangrijk. Samen bidden helpt je om deze strijd, deze wedstrijd te winnen. Bidden geeft kracht om het lijden vol te houden. Samen bidden laat ook zien dat je niet alleen bent en dat je samen, met vallen en opstaan, de eindstreep mag halen.

Landelijke aansturing: Evangelische Alliantie

De Evangelische Alliantie is een platform voor samenwerking van kerken en christelijke organisaties. Zij stuurt de Prayer Night landelijk aan.

Participanten

  • Open Doors Jongeren;
  • Youth for Christ;
  • Refolution;
  • OM Nederland.

Promotors

  • HGJB

info

prayernight@ea.nl
www.prayernight.nl

www.ea.nl

locatie
plaatsdiverse
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl