Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 2 november 2011    Evangelie van 2011-11-02
(Allerzielen)
begintijd20:45 uur
 titelAls de heiligen zingen - Requiem van DuruflĂ©
beschrijving
Datum: Woensdag 2 november 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 20.45 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.thaletas.nl

ALS DE HEILIGEN ZINGEN

Requiem van Duruflé
Kamerkoor Thaletas o.l.v. Annemiek van der Niet

Solisten

  • David Schlaffke (orgel)
  • Karin van der Poel (mezzosopraan)
  • Erks Jan Dekker (bas)

Op 2 november vult de prachtige ruimte van de Willibrordkerk in Utrecht zich met de troostende klanken van het Requiem van Maurice Duruflé. Kamerkoor Thaletas zal samen met solisten een programma verzorgen dat past bij Allerzielen. Ingetogen en toch lyrisch, een herdenking van de overledenen zonder somberheid.

Het Requiem wordt geflankeerd door twee kleine werken die Duruflé schreef voor kerkelijk gebruik: Ubi Caritas, een motet dat is gebaseerd op een Gregoriaanse melodie, en Notre Père, het laatste werk dat Duruflé schreef in 1976. Duruflé baseerde zijn Requiem op dat van Gabriël Fauré uit 1893: dezelfde misdelen, gebruik van solisten en weglaten van het Dies Irae.  Daarom is de Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré een prima aanvulling op het werk van Duruflé.

Programma
Maurice Duruflé - Requiem (1947) voor koor, solisten en orgel
Gabriël Fauré (1845-1924) - Cantique de Jean Racine voor koor en orgel

Kamerkoor Thaletas, De Bilt
Kamerkoor Thaletas werd 25 jaar geleden opgericht door ouders en leerkrachten van de Rudolf Steiner school in De Bilt. Het koor ontleent zijn naam aan een dichter en musicus uit het oude Griekenland van de 7de eeuw voor Christus. Ieder jaar worden twee concertprogramma’s ingestudeerd met repertoire dat varieert van Bach tot Fauré.

Als de Heiligen Zingen
In november organiseert Stichting Ondersteuningsfonds Sint Willibrordkerk diverse concerten en andere activiteiten in het kader van het thema: ‘Als de Heiligen Zingen’.  Hiermee wordt aandacht besteed aan o.a. Allerzielen, Sint Maarten en Sint Nicolaas. Het concert op 2 november maakt onderdeel uit van deze reeks.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.veenswijkorgel.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl