Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-29
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag over pater Marie-Dominique Philippe
beschrijving

Een dag om deze meester in de filosofie, theologie en spiritualiteit te ontdekken of beter te leren kennen. Pater Philippe is de stichter van de Familie van Sint Jan. Hij was doctor in de filosofie en theologie en was gedurende 40 jaren hoogleraar aan de universiteit van Fribourg in Zwitserland. Hij schreef vele werken over filosofie, theologie en over het christelijk leven. Onze gastspreker, pater Martin Sabathé, is hoofd van het opleidingsinstituut van de Broeders van Sint Jan, doctor in de theologie, docent aan de Ecole Saint Jean en een leerling van pater Philippe.

Op deze studiedag gaan we op zoek naar de filosofische, theologische en spirituele kernen van pater Philippe’s gedachtengoed. We volgen hem in zijn voetstappen, hij, die altijd volhield dat een echt meester zijn studenten moet toestaan de zoektocht naar de waarheid te ontdekken en zélf na te denken.

Hoofdspreker: Pater Martin Sabathé csj
(Deze lezing zal in het Engels/Frans gegeven worden. Er wordt voor vertaling gezorgd)

Datum: 29 oktober 2011
Tijd: 10.00 -17.00 uur
Kosten: € 10 en € 7 voor studenten

info

stjan.org/sint-jan-lvw/activiteiten/event/1367-studiedag-pater-marie-dominique-philippe-op.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieThomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl