Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerzaterdag 12 november 2011    Evangelie van 2011-11-12
begintijd10:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelWI-congres Het verhaal van de ChristenUnie
beschrijving

Het verhaal van de ChristenUnie en de kracht van de samenleving

Anderhalf jaar geleden ging het Wetenschappelijk Instituut de ambitieuze uitdaging aan om ‘het verhaal’ van de ChristenUnie te vangen in drie kernbegrippen: Dienstbaarheid, Vrijheid en Duurzaamheid. In de tussentijd is er veel gelezen, gesproken en geschreven en zijn de bundels Vrijheid (oktober 2010) en Duurzaamheid (mei 2011) al verschenen. En op 12 november wordt in Amersfoort de trilogie afgerond met het boek over Dienstbaarheid van ChristenUnie senator Roel Kuiper.

Samen met prof. dr. Jan Hoogland gaan we die ochtend spreken over het boek en over de vragen die het oproept: kan de samenleving dienstbaar zijn? En hoe kan de politiek daarin aanmoedigen?

Het Wetenschappelijk Instituut zal op die dag de gehele set van boeken aanbieden aan partijleider Arie Slob en Tweede Kamerlid Esmé Wiegman, aan partijvoorzitter Peter Blokhuis, de Eerste Kamerfractie en de ChristenUnie jongeren. We nodigen u van harte uit om op dit speciale moment erbij aanwezig te zijn en zich te mengen in het gesprek over ‘het verhaal van de ChristenUnie’.

Programma 10.00 tot 14.30 uur

  1. Opening
  2. Interview met Roel Kuiper over zijn nieuwe publicatie
  3. Reactie van Prof. dr Jan Hoogland
  4. Discussie
  5. Aanbieding van de DVD-serie aan partijprominenten
  6. Lezing van Arie Slob over ‘de kracht van de samenleving’
  7. Discussie met oa Arie Slob en Esmé Wiegman
  8. Lunch

Locatie
Stadscafé De Observant in Amersfoort

Kosten (inclusief lunch)

  • Donateurs: € 10
  • Niet-donateurs: € 20
  • Studenten: gratis

info

wi.christenunie.nl/dienstbaarheid

locatieStadscafé De Observant, Stadhuisplein 7
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl