Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 november 2011    Evangelie van 2011-11-12
begintijd09:00 uur
 titelSPV Pelgrimswandeling langs Martinuskerken
beschrijving

Op zaterdag 12 november, de dag na het Feest van Sint Maarten, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) een voettocht van Itteren naar Urmond, langs enkele Martinuskerken in het Maasdal.

Sint Martinus heeft zijn populariteit vooral te danken aan het feit dat hij als Romeins soldaat zijn mantel doormidden sneed omwille van een arme bedelaar. Later werd hij bisschop van Tours en stichtte daar in de buurt in 361 het eerste klooster van Frankrijk.

Zijn verering is vanuit Frankrijk langs de Maas naar het noorden verspreid. Alleen al in Nederlands Limburg tellen we langs de Maas een vijftiental kerken die naar deze volksheilige genoemd zijn. De SPV doet tijdens deze wandeling vijf van deze kerken aan.

In tegenstelling tot eerdere berichten begint deze 20 km lange wandeling om 09.00 uur in de Sint Martinuskerk van Itteren (Brigidastraat 67). Dat is direct na aankomst van Veoliabus 9, die om 8.47 u vanaf NS-station Bunde vertrekt.

De wandeling voert door het prachtige Maasdal langs de St. Martinuskerk van Geulle a/d Maas (aankomst plm. 11.00 uur voor een korte bezinning), via Elsloo (pauze om 13.15 uur) en de Sint Martinuskerk van Stein (bezinningsmoment om 14.30 uur) naar de St. Martinuskerk Urmond, waar de tocht om 15.45 uur wordt afgesloten.

Er is geen wandeling terug voorzien, maar vanaf de brug in Urmond (250 m van het eindpunt) gaan er bussen van lijn 11 en 12 naar de NS-stations van resp. Beek en Sittard, vanwaar men per trein verder kan reizen terug naar Bunde of naar huis.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. En men hoeft zich tevoren niet op te geven: op tijd aanwezig zijn bij het vertrekpunt of bij een van de genoemde ’tussenstops’ is voldoende.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieSint Martinuskerk, Brigidastraat 67
plaatsItteren (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl