Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaans Jongerenwerk

Franciscaans Jongerenwerk

Website E-mail

Het FJW gaat uit van de minderbroeders Franciscanen, Capucijnen en de zusters Clarissen. Dit zijn broeders en zusters die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi en hun leven daarop hebben afgestemd.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 6 t/m zondag 8 januari 2012    Evangelie van 2012-01-06
(Driekoningen)
begintijd19:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titel5 Weekenden in een franciscaans klooster
beschrijving

De Franciscaanse Beweging biedt onder de naam ‘Lieverlede’ een bezinningsjaar van vijf weekenden voor mensen die een pas op de plaats willen maken om hun levensweg tot nu toe te overzien. Centraal thema van dit jaar ‘in gelovig perspectief’ is: ‘het gaan van een spirituele weg’. Elk weekend is een verdieping van het voorgaande.

De weekenden zijn niet los van elkaar te volgen.

Kernwoorden bij het centrale thema ‘Het gaan van een spirituele weg’ zijn: ‘geraakt worden’, ‘verlangen’, ‘thuiskomen’ en ‘innerlijk kompas’. De weekendthema’s worden uitgewerkt met behulp van creatieve werkvormen zoals bibliodrama, beweging en expressie, werken met kleur en dans. Lieverlede is nadrukkelijk een jaar in ‘gelovig perspectief’. Het is een persoonlijke leerweg die erop gericht is om te ervaren hoe de eigen leefsituatie een vindplaats van God kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt  van verworvenheden en wijsheid uit de psychosynthese, de christelijke traditie en (in het bijzonder of waaronder) de spiritualiteit van Franciscus en Clara. Per groep kunnen maximaal 9 mensen deelnemen.

Data:

  • 6-8 januari 2012
  • 23-25 maart 2012
  • 1-3 juni 2012
  • 28-30 september 2012
  • 16-18 november 2012

Tijdstip: De weekenden beginnen op vrijdagavond 19.30 uur en eindigen op zondagmiddag om  16.00 uur.

Lokatie: Klooster van de Minderbroeders Franciscanen in Megen

Kosten: € 105,- per weekend (korting voor minder draagkrachtigen is mogelijk)

Een uitgebreid informatiepakket (met opgaveformulier) kan worden opgevraagd bij de Franciscaanse Beweging.

De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging dertienhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara. Ze streven een eenvoudige levenswijze na die betrokken, kwetsbaar en vredelievend dicht bij andere mensen en andere schepselen staat, met respect voor natuur en milieu.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaans Jongerenwerk
locatieKlooster van de Minderbroeders Franciscanen, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl