Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 21 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-21
begintijd17:30 uur
 titelInfo-avond TaizĂ© ontmoeting Berlijn
beschrijving

Op uitnodiging van de kerken en de burgemeester van de bruisende stad Berlijn wordt de 34ste Europese jongerenontmoeting van 28 december 2011 tot en met 1 januari 2012 in deze dynamische  Duitse hoofdstad gehouden. Voor veel mensen in Oost- en West-Europa is deze stad het symbool waar de inwoners zich niet lieten ontmoedigen, zelfs in moeilijke omstandigheden. De kerken die ons zullen ontvangen kennen een grote verscheidenheid. Ook zijn veel mensen in Berlijn weinig of nooit in contact gekomen met het christelijke geloof. Iedereen zal zich hier dus thuis voelen. Kan de ontmoeting een teken worden van de Kerk die voor iedereen een plaats van gastvrijheid is?

Busreis vanuit Rotterdam
Precies één jaar na Taizé aan de Maas zijn wij klaar voor ‘Taizé an der Spree’.
Taizé Rotterdam organiseert eind van het jaar een busreis naar de jongerenontmoeting in Berlijn. Een flinke groep Rotterdammers kan daar natuurlijk niet ontbreken! Ben je tussen de 17 en 35 jaar, en kom je uit Rotterdam of regio dan is deze reis  een goede mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten of om kennis te maken met het Taizé gebeuren. Katholiek, protestant, agnost, ‘ietsist’ of overtuigd atheïst: iedereen is welkom.

Aanmelden kan tot 15 november 2011 op: taize.rdam.berlin@gmail.com
(Stuur ook een mailtje als je alleen op de hoogte wilt worden gehouden via de nieuwsbrief.)

kosten
De totale kosten voor de ontmoeting in Berlijn zijn € 170 Deze prijs is inclusief busreis heen en terug, eten en drinken, slaapplaats, inschrijfgeld, deelname aan activiteiten van Taizé, en openbaar vervoer in Berlijn. Meer weten over de Gemeenschap van Taizé of de jongerenontmoeting in Berlijn?

Informatieavond in de Paradijskerk op 21 oktober
Iedere vrijdagavond om 17.30 uur wordt er een Taizégebed gehouden in de Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25. Op 21 oktober wordt er aansluitend aan het gebed een maaltijd georganiseerd met gevolgd door informatie over de ontmoeting in Berlijn. Wil je mee-eten dan kun je je via de website: www.taizeinrotterdam.nl aanmelden.

info

www.taizeinrotterdam.nl
www.taize.fr/nl

locatieParadijskerk, Nieuwe Binnenweg 25
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl