Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 20 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-20
begintijd19:30 uur
 titelCultuur vh Leven Cultuur vd Dood
beschrijving

De Vl@s (Vlaamse Actieve Senioren) en de CKG (Christen Gemeenschap Kortenberg) nodigen u vriendelijk uit tot een gespreksavond die gehouden wordt in het OC Berkenhof te Kortenberg over de cultuur van het leven t.o.v. de cultuur van de dood.

Het thema zal worden toegelicht met een power point - presentatie, documenten en videofragmenten van debatten en getuigenissen van mensen door de spreker Lionel Roosemont die 15 jaar ervaring heeft met de problematiek, niet alleen omdat hij en zijn echtgenote Renate door professoren onder druk werden gezet toen zij in de negende maand zwanger was van een zwaar gehandicapte dochter, maar ook omwille van hun strijd tegen de euthanasiewet en een reeks interviews, debatten en getuigenissen in België, zoals de ‘Zevende Dag’ en ook in Nederland, Duitsland, Polen en de VS.

De situatie in België is vandaag grondig veranderd. Lionel Roosemont hoort regelmatig van allerlei mensen die onder druk komen te staan, sedert de abortus- en euthanasiewetten werden gestemd. Er heerst steeds meer een ‘Cultuur van de Dood’, die op vele vlakken belangrijke gevolgen heeft. Veel gebeurt vandaag in de taboesfeer. De voordracht is tevens een oproep aan ieder om te helpen deze vloed tegen te houden.

Na de presentatie volgt een dialoog met de volgende panelleden:

  • Lionel Roosemont (CFT) over persoonlijke ervaringen
  • Joseph Hoquet (CGK) over wat hierover in de Bijbel staat
  • Kris Duvivier (o.a. Pro Vita) over jeugd en gezin en ethiek in het leven
  • Ivo van Hemelryk (RKLF) over de media en de ethische problemen
  • Dr. André Devos (gynaecoloog) over ethiek in de geneeskunde
  • Agnes Jonckheere (VVCD) over ethiek in de politiek
  • Luk van Biervliet ( Vl@s ) inleider en moderator.

Vrije toegang op donderdag 20 oktober 2011. De gespreksavond start om 19.30 uur in de Beekstraat 25 te 3070 Kortenberg. De avond vindt plaats onder auspiciën van de gemeente Kortenberg.

info

Vlaamse actieve senioren - Kortenberg
P/A Ir. Luk van Biervliet
Erpsestraat 125 – 3070 Kortenberg
lvb.kortenberg@scarlet.be

Christen Gemeenschap Kortenberg
P/A Karin en Johan Klein
Kapellestraat 74 – 3070 Kortenberg
cgkortenberg@hotmail.com

locatieBeekstraat 25
plaatsKortenberg (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl