Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 18 januari 2012    Evangelie van 2012-01-18
begintijd19:30 uur
eindtijd23:00 uur
 titelOecumenische publiekslezing door Ruud Lubbers
beschrijving

Woensdag 18 januari 2012 vindt er in ’s-Hertogenbosch een oecumenische bijeenkomst plaats in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen (15 t/m 22 januari 2012). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Classis ’s-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk in Nederland en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Keuzes op een keerpunt
De samenkomst begint om 19.30 uur met een vesperviering in de St. Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Daarna wordt het programma vervolgd met de publiekslezing door prof. drs. Ruud Lubbers in de Grote Kerk, Kerkstraat 20, en aansluitend een plenair gesprek onder leiding van ds. Jan de Vlieger, voorzitter van de classis ’s-Hertogenbosch. Het thema van de lezing is: ‘Keuzes op een keerpunt, hoeveel globalisering verdraagt duurzaamheid?’ Na afloop van het programma kan het gesprek in informele sfeer met een hapje en een drankje worden voortgezet.

Programma

  • 19.30 uur vesperviering St. Jan
  • 20.00 uur naar de Grote Kerk en ontvangst met kop koffie/ thee
  • 20.15 uur lezing
  • 21.00 uur korte pauze
  • 21.15 uur plenair gesprek
  • 22.00 uur ontmoeting en voortgaand gesprek

Ruud Lubbers is een Nederlands econoom, voormalig ondernemer en oud-politicus voor het CDA. Van 1982 tot 1994 was hij minister-president van Nederland. Tegenwoordig zet hij zich in voor het behoud van het milieu, duurzaamheid en een positieve benadering van allochtonen en vluchtelingen.

info

www.bisdomdenbosch.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl