Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 15 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-15
begintijd20:15 uur
 titelRequiem van Jos Beijer
beschrijving
Datum: Zaterdag 15 oktober 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 20.15 uur
Entree: Toegang vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Requiem van Jos Beijer

Koor: Voces Amicorum olv Paul Valk

Uitvoerenden:
Bas Groenewoud, orgel
Koperkwintet: ad hoc
Sopraan: Wendy Roobol
Alt: Maria de Moel
Tenor: Ronad Threels
Voorgangerpartij: Rob Holleman
Bas: Marco Vermeulen

Zijn vrouw Monique schrijft over het Requiem het volgende:

‘Jos heeft met mij veel gesproken over zijn Requiem. De eerste ideeën ontstonden ongeveer in mei 2010. Het moest een werk worden dat in zijn ogen de perfecte uitvaartliturgie in zich had. In vorm, in taal en in muziek. Ik heb met hem flink gediscussieerd over de moeilijkheidsgraad van het stuk. Wil je iets nalaten dat nog jarenlang ook daadwerkelijk in de viering gebruikt kan worden of moet het een concertant stuk zijn.

Voor Jos was het uiteindelijk vooral het statement dat hij wilde maken en niet zozeer de praktische bruikbaarheid van het stuk. Behalve op die plekken waar de kerkmuziek nog de waardering en aandacht krijgt die het verdient. In dat opzicht is zijn stuk wellicht ook te zien als een aanklacht tegen het verval.

Al zijn gevoelens omtrent zijn ziekzijn, zijn twijfels, zijn angsten, maar vooral zijn hoop op dat eeuwige leven heeft hij in het stuk gelegd. Dat was voor hem de essentie: Leven in het Eeuwige licht’.

Jos Beijer (*1970-†2011) studeerde kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht bij onder meer Maurice Pirenne en Jan Raas. In 1997 behaalde hij zijn praktijkdiploma kerkmuziek. Hij voltooide tevens de conservatoriumstudies koordirectie en orgel.

Op 22 augustus 2011 is Jos overleden aan de gevolgen van de stamceltransplantatie. Hij mocht precies 41 jaar oud worden.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl