Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 17 januari 2012    Evangelie van 2012-01-17
(Dag van het Jodendom)
 titelDag van het Jodendom
beschrijving

Op 17 januari 2012 is het de vijfde keer dat in Nederland de Dag van het Jodendom plaatsvindt. Dit initiatief wil rooms-katholieke gelovigen kennis laten maken met de Joodse wortels van het christendom. Tevens biedt de dag een uitstekende kans voor dialoog met Joodse gemeenschappen.

Thema: zorg voor de naaste
Deze keer staat het thema ‘Zorg voor de naaste’ centraal. Hoe gaan wij als christenen en Joden om met de individuele mens in onze geëconomiseerde maatschappij? Hoe gaan we om met zieken, gedetineerden, dak- en thuislozen, uitgeprocedeerde asielzoekers? Wat is de waarde van het individu?

De laatste tijd is het thema ‘zorg’ onderwerp van politieke en maatschappelijke discussies. Daarbij gaat het vooral over de wenselijkheid en betaalbaarheid van bepaalde vormen van zorg. Maar waar komt de notie dat mensen verantwoordelijk zijn voor elkaar eigenlijk vandaan? Welke rol spelen jodendom en christendom hierin? Over deze vragen en voorbeelden van de zorgpraktijk in jodendom en christendom gaat het op de komende Dag van het Jodendom.

Katern
In een katern van Rkkerk.nl verschenen onlangs artikelen en columns van o.a. mgr. Gerard De Korte, Mgr. Herman Woorts, opperrabijn Binyomin Jacobs en Sasja Martel. Vanuit Joods en christelijk perspectief beschrijven zij de zorg voor de naaste met specifieke aandacht voor gedetineerden en rouwenden.

info

Conny van Straaten
(030) 232 69 25
info@dagvanhetjodendom.nl
www.dagvanhetjodendom.nl

locatie
plaatsonbekend
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl