Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 26 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-26
begintijd13:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelImpulsdag ‘Dag van het Jodendom’
beschrijving

Op 17 januari 2012 is het de vijfde keer dat in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland de Dag van het Jodendom plaatsvindt. Deze keer staat het thema ‘Zorg voor de naaste’ centraal. Ter voorbereiding op deze dag organiseert de Katholieke Raad voor Israël de impulsdag ‘Zorg voor de naaste’ in de Synagoge te Arnhem.

Mgr. G. de Korte en rabbijn Binyomin Jacobs verzorgen een inleiding over ‘zorg’ vanuit rooms-katholiek en Joods perspectief. Dit thema zal in verschillende workshops uitgediept worden. Op het programma staan ook de lancering van de vernieuwde website voor de Dag van het Jodendom en een rondleiding door de Arnhemse sjoel.   In de workshops komt de zorg aan een aantal specifieke groepen aan bod:

  • zorg voor rouwenden (Sasja Martel);
  • zorg voor gedetineerden (Walther Burgering en Shimon Evers);
  • zorg voor dak- en thuislozen (Ellie Smeekens en Daniël Beaupain);
  • zorg voor zieken (Madelon Bino en Gabriëlle Gies).

U kunt zich o.v.v. uw naam en adres aanmelden via info@dagvanhetjodendom.nl . Telefonisch aanmelden is ook mogelijk bij Conny van Straaten, 030-2326925. Aanmelding per e-mail heeft de voorkeur.

Vermeld bij aanmelding a.u.b. de workshop van uw eerste en tweede keuze. Er wordt één ronde workshops aangeboden.

Kosten voor deze middag zijn € 32,50, te voldoen via banknummer 66.32.20.726 t.n.v. RK Kerkgenootschap te Utrecht, onder vermelding van ‘Impulsdag’.

Het volledige programma van de Impulsdag vindt u t.z.t. op www.dagvanhetjodendom.nl

info

Conny van Straaten
(030) 232 69 25
info@dagvanhetjodendom.nl
www.dagvanhetjodendom.nl

locatieSynagoge
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl