Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
(Arienskonvikt)

Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt

Website E-mail

Keistraat 9
3512 HV Utrecht

Tel (030) 231 04 90
Fax (030) 238 17 16

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-01
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOntmoetingsdag AriĆ«nsinstituut
beschrijving

Het Ariënsinstituut organiseert op 1 oktober een ontmoetingsdag voor priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers en voor leden van de Diocesane Gebedskring. Het Ariënsinstituut, dat op 1 augustus 2010 van start ging, "heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een huis van vorming en ontmoeting in het Aartsbisdom Utrecht waar alles samenkomt wat met roeping, opleiding en vorming te maken heeft. Velen weten inmiddels hun weg te vinden, maar voor anderen is het een onbekend huis. En u weet: onbekend maakt onbemind," zo schrijft rector Kuipers in de uitnodiging voor de ontmoetingsdag.

De rector hoopt dan ook dat deze ontmoetingsdag “mag bijdragen aan een blijvende verbondenheid met elkaar en met het Ariënsinstituut.” De dag begint om 11.00 uur met een Eucharistieviering in de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36 Utrecht). Tijdens deze viering, met als hoofdcelebrant hulpbisschop mgr. Woorts, ontvangen enkele priesterstudenten de aanstelling tot lector. Na afloop is er een lunch in de nabijgelegen Nicolaikerk. Tijdens het middagprogramma verzorgt hulpbisschop mgr. Hoogenboom een lezing over ‘Pastoraat in beweging’. Diocesaan jongerenwerker Hao Tran zal aansluitend terugblikken op de Wereldjongerendagen in Madrid. Na een muzikale toegift volgt om 16.00 uur de afsluiting, waarna er gelegenheid is elkaar informeel te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Opgeven voor de ontmoetingsdag kan tot 25 september via rector@ariensinstituut.nl of via de bij de uitnodiging gevoegde antwoordkaart.

info

www.aartsbisdom.nl

organisatiePriesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
locatieSt. Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl