Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-09
begintijd14:00 uur
 titelAlexandre Guilmant Festival Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 18 september t/m 13 november 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Orgelconcerten
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5,-
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Alexandre Guilmant Festival

Ieder zondagmiddagconcert  tot en met 13 november zal in de St Willibrordkerk in het teken staan van componist Alexandre Guilmant (1837-1911).  Félix-Alexandre-Amédée Guilmant was een Franse organist en componist.  Zijn orgelsonates worden beschouwd als gelijkwaardig aan de beroemde orgelsymfonieën van Widor. Van 1871 tot 1901 was hij een leidend figuur in de Parijse orgelwereld. Hij gaf les aan het Parijse conservatorium aan onder andere: Joseph Bonnet, Henri Mulet en René Vierne.

Programma

18 september Openingsconcert Willeke Smits Sonate 1, opus 42
25 september Orgelconcert Petra Veenswijk Sonate 2, opus 50 & composities van Pierné en Mulet
2 oktober
Orgelconcert Christine Kamp Sonate No. 3 Op. 56 & Sonate (1920) opus 36 van Paul Richter
9 oktober Orgelconcert Arno van Wijk Sonate No. 4 Opus 61 & Liszt: Weinen, Klagen,Sorgen
16 oktober Orgelconcert Bas Groenewoud Sonata No. 5 & Symphonie Gothique, Widor
23 oktober Orgelconcert Arjen Leistra Sonata No. 6
30 oktober Orgelconcert Jap Jan Steensma Sonata No. 7
6 november Orgelconcert Paul van der Woude Sonata No. 8
13 november
Slotconcert Pim Schipper Guilmant Marche Funebre, BWV29

De St. Willibrordkerk in Utrecht is een van de gaafst bewaarde voorbeelden van de Utrechtse school van de neogotiek. De kerk ligt bijna onzichtbaar in de omliggende bebouwing, maar wie binnentreedt wordt onmiddellijk geraakt door de overweldigende mystieke impressie van deze rijk versierde kerk, gebouwd door architect Tepe en het Sint Bernulphusgilde. Het bijzondere, volledig bewaard gebleven, bijna middeleeuwse, interieur komt voor de bezoeker dan ook als een volslagen verrassing: de beschilderingen van muren, pilaren en koepels; de drie uit hout gesneden altaren, de grijsblauwe kruisgang, de gebrandschilderde ramen en het grote maarschalkerweerd kerkorgel.

De kerk is altijd open en open gebleven als Rooms Katholieke kerk in de Latijnse traditie. Iedere zondag klinken Gregoriaanse gezangen, maar ook Mozart- en Vierne-missen gezongen door het Willibrordkoor onder leiding van Bernard Rikkert de Koe. De kerk werd tussen 1990 en 2005 volledig gerestaureerd, dankzij de onvermoeibare inspanningen van pater drs. W. Kotte (1922 – 2006).

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.veenswijkorgel.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl