Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 25 september 2011    Evangelie van 2011-09-25
begintijd10:30 uur
 titelJubileum Muziekinstituut Haarlem
beschrijving

De zondagen 25 september en 2 oktober a.s. staan helemaal in het teken van de jubilea/lustra van het Muziekinstituut van de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo. Dit beroemde instituut bestaat dit jaar 65 jaar en de daaraan verbonden koorschool 60 jaar.

Zondag 25 september 2011
Op zondag 25 september a.s. zal de Hoogmis vanuit de Kathedraal rechtstreeks door de RKK op Nederland 2 om 10.30 uur worden uitgezonden. In het geloofsgesprek vooraf is er aandacht voor het Kathedrale Koor en o.a. een interview met de dirigent, Fons Ziekman. In de viering zelf is het volledige Kathedrale Koor te horen. Dit zingt onder andere de vaste misdelen uit de Missa l’Homme désarmé van Jan Mul.

Zondag 2 oktober 2011
Op zondag 2 oktober a.s. wordt feestelijk het jubileum herdacht. De dag begint om 10.30 uur met een Pontificale Hoogmis in de Kathedraal waarin de Bisschop van Haarlem-Amsterdam zal voorgaan. Kardinaal Simonis, de Commissaris van de Koningin en de Burgemeester van Haarlem zijn daarbij aanwezig. Het Kathedrale Koor zingt dan samen met het Promenade Orkest de Missa Solenelle van Louis Viërne. Deze van oorsprong voor dubbel orgel geschreven mis, is speciaal voor orkest bewerkt.

Na een gezellige ontmoeting in een reünieachtige sfeer zal er om 13.30 uur in de Kathedraal een ludiek concert plaatsvinden, verzorgd door het Schoolkoor en de Haarlemse topkoren: de Haarlem Voices, de Barbers & Bishops en het Vocaal Ensemble Six.

info

www.koorschoolhaarlem.nl

locatieSt. Bavo kathedraal, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl