Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 juni 2004    Evangelie van 2004-06-12
 titelEO-Jongerendag 2004
beschrijvingDe 30ste EO-Jongerendag vindt plaats op zaterdag 12 juni in het Gelredome in Arnhem. Het thema van de dag is ‘Leef!’, waarover Bram Rebergen en Hans Eschbach zullen spreken. Op deze EO-Jongerendag treden Third Day, Salvador en Normal Generation? op. De toegang is gratis, maar het is wel noodzakelijk vooraf te reserveren. Dit kan via eo.nl/jongerendag of op werkdagen van 15.00 tot 20.00 uur op 0900-3002200 (* 0,70 per minuut). Bezoekers kunnen bij hun reservering kiezen uit een zitplaats op het veld of op de tribune. De Jongerendag begint om 9.30 uur en wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen.

Third Day
De Amerikaanse topformatie Third Day komt met typisch Amerikaanse rock naar de EO-Jongerendag. Het vijftal heeft inmiddels zeven cd's uitgebracht, twintig nummer 1 radiosingles gehad en heeft 19 Gospel Music Association Dove Awards gekregen. Vooral de albums 'Offerings' en 'Come Together' hebben goed gescoord. Met 'Offerings II - All I Have to Give' sleepten ze vorig jaar zelfs hun eerste Grammy Award, de belangrijkste onderscheiding in de popmuziek, binnen. Verder hebben ze de afgelopen jaren aan verschillende projecten meegedaan waar meer artiesten bij betrokken waren (Exodus, City On A Hill). Ze tourden ook twee keer met Michael W. Smith door Amerika.

Salvador
De acht bandleden van Salvador brengen hun latin pop/rock naar de EO-Jongerendag. Ze hebben vier albums uitgebracht. Met 'Worship Live', het nieuwste album, proberen ze worship in een andere vorm te gieten. Worship met betekenis, maar ook vol 'fun'. Ze geven zo'n tweehonderd concerten per jaar.

Normal Generation?
De leden (drie jongens en een meisje) van Normal Generation? zijn bekend bij het Jongerendagpubliek; eerder traden ze er in 2002 op met hun energieke mix van dance en rock. Ze hebben inmiddels vijf cd's uitgebracht, waarvan de laatste 'Freedom' heet.

Bram Rebergen
De eerste spreker, Bram Rebergen, is bekend als directeur van het Flevo Festival - stichting The Crown. Daarnaast is hij een dag per week in actie bij YAM (You And Me), een multimediabedrijf dat allerlei evenementen aanstuurt, zoals schoolfeesten en jongerenradio. Verder wordt hij veelvuldig gevraagd om her en der in het land te spreken bij jeugddiensten, jongerenweekenden en conferenties. Zo heeft hij in 2001 ook op de EO-Jongerendag gesproken.

Hans Eschbach
De tweede spreker, Hans Eschbach, is directeur van het Evangelisch Werkverband. Hij heeft tien jaar voor Youth for Christ gewerkt en is twintig jaar gemeentepredikant geweest bij diverse hervormde gemeentes in Nederland. Daarnaast heeft hij diverse boeken geschreven.

info(035) 6474450
eo.nl/jongerendag
locatieGelredome
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl