Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 25 september 2011    Evangelie van 2011-09-25
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 25 september 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Orgelconcert: A. Guilmant Festival, Sonate no. 2 Opus 50,
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5,-
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.veenswijkorgel.nl

Alexandre Guilmant Festival

Sonate no. 2 Opus 50, en composities van Pierné en Mulet
Uitgevoerd door: Petra Veenswijk (orgel)

Dit is het derde concert in het kader van het Alexandre Guilmant (1837-1911) festival. Iedere zondagmiddag tot en met 13 november zal in het teken staan van deze componist, wiens orgelsonates worden beschouwd als gelijkwaardig aan de beroemde orgelsymfonieën van Widor.

Petra Veenswijk behaalde haar Docerend Musicus diploma orgel (1985) en klavecimbel (1990), en haar diploma Uitvoerend Musicus orgel (1989) aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is leerling van André Verwoerd, Bernard Winsemius en David Collyer.

In 1985 won zij het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie muziek van de twintigste eeuw. Als Internationaal concertorganiste geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten in het binnen als buitenland.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.veenswijkorgel.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl