Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Mothers Prayers

Mothers Prayers

Website

Mothers Prayers of Biddende Moeders zijn moeders die regelmatig bij elkaar komen om voor hun (klein-)kinderen te bidden.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 7 t/m zondag 9 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd16:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelWeekend en landelijke dag ‘Biddende Moeders’
beschrijving

Van 7 tot en met 9 oktober organiseert het Centrum voor Huwelijk en Gezin van bisdom Roermond in samenwerking met ‘Biddende Moeders Nederland’ een weekend voor biddende moeders in de Foyer de Charité in Thorn. Inbegrepen is tevens op zaterdag 8 oktober de landelijke dag, waar Veronica Williams uit Engeland, oprichtster van ‘Biddende Moeders’ de inleiding zal verzorgen. Alle vrouwen met of zonder kinderen, gehuwd, alleenstaand, oma’s, religieuzen, zijn welkom om kennis te maken met dit initiatief.

Williams besloot vijftien jaar geleden om samen met haar schoonzus te gaan bidden voor hun eigen kinderen en kleinkinderen en al snel sloten andere moeders zich bij hen aan. Zo ontstond het eerste groepje ‘Biddende Moeders’. Dit groeide zo snel dat de groep opgesplitst werd. Inmiddels zijn er in honderd landen duizenden groepjes gevormd. Ook in Limburg bidden 27 groepen regelmatig voor hun eigen (klein)kinderen. Volgens de organisatie zeggen de moeders en oma’s dat ze door dit gebed zelf liefdevoller en geduldiger worden en dat het gezamenlijk bidden hun rust en kracht geeft. Ze vertrouwen hun (klein)kinderen toe aan God. Biddende Moeders is voor alle vrouwen - ook alleenstaanden, zij die geen kinderen hebben en religieuzen - want er wordt ook voor andermans kinderen gebeden.

Tijdens het weekend zijn er diverse inleidingen en ontmoetingsmomenten. Hulpbisschop Everard de Jong gaat voor in de eucharistieviering en er zal ook een gebedsuur zijn waar de aanwezigen bidden voor elkaars kinderen. Het weekend begint op vrijdag om 16 uur en eindigt op zondag om 16 uur. De landelijke dag op zaterdag vindt plaats van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Deelname aan de dag kost € 12,- per persoon (inclusief koffie/thee/soep, maar wel zelf lunchpakket meenemen). Deelname aan het weekend kost, afhankelijk van de kamerkeuze, tussen € 75,- en € 88,- per persoon (inclusief maaltijden). Aanmelden is mogelijk via het Centrum voor Huwelijk & Gezin, Postbus 75, 6040 AB Roermond

info

m.rademaker@bisdom-roermond.nl

organisatieMothers Prayers
locatieFoyer de Charité, Onder de Bomen 2
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl