Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bezinningshuis Regina Carmeli
(Regina Carmeli)

Bezinningshuis Regina Carmeli

Website E-mail

Kollenberg 2
6132 AL  Sittard

046 - 888 9593

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 15 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-15
begintijd10:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBezinningsdag in stilte
beschrijving

Edith Stein en Teresa van Avila

Teresa was zeer bepalend in de geloofsweg van Edith Stein. Het begon met het lezen van de autobiografie van Teresa. Edith werd zo gegrepen door deze boodschap dat zij in de voetsporen van Teresa trad en karmelietes werd. Op de vooravond van het feest van Teresa 14 oktober 1933 werd zij opgenomen in de karmel van Keulen en haar kloosternaam Teresa Benedicta a cruce verwijst naar haar groot voorbeeld. Edith Stein schreef ook wetenschappelijke werken over deze grote karmelheilige. In deze bezinningsdag zullen we aan de hand van teksten van Edith Stein haar fascinatie voor Teresa van Avila illustreren.

Programma

10.30 uur 1e inleiding
11.40 uur H. Mis
12.30 uur lunch (lunchpakket meebrengen), stille tijd
13.15 uur gelegenheid tot biechtgesprek
14.30 uur 2e inleiding
daarna uitstelling v.h. H. Sacrament, stille aanbidding
16.00 uur Eucharistische zegen, vespers (daarna: koffie/thee)

Leiding: Mevr. dr. Ilse Kerremans
Mevr. dr. Ilse Kerremans is doctor in de geneeskunde met een bijzondere opleiding in de kinderchirurgie en levertransplantatie. Sinds 25 jaren gegrepen door Edith Stein en de karmelspiritualiteit. Verantwoordelijke in de Teresianische Karmel Gemeinschaft. Bestuurslid van de Medical Women Association en lid van het Ethics Committee Eurotransplant / Leiden. Meerdere voordrachten in binnen- en buitenland rond het thema van de feminisatie in de medische wereld en Edith Stein.

Kosten: € 12

info

Zr. M. Gisela, Regina Carmeli
(046) 457 09 93
regina.carmeli@carmeldcj.nl
www.reginacarmeli.nl

organisatieBezinningshuis Regina Carmeli
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl