Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 24 september 2011    Evangelie van 2011-09-24
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelNederlandse rondleiding in hostiebakkerij
beschrijving

De bedevaartsplaats Kevelaer, net over de grens bij Boxmeer, behoeft voor weinig Nederlandse katholieken nog introductie. Minder bekend is dat hier de hostiebakkerij St. Johannes is gevestigd, waar jaarlijks ongeveer vier miljoen hosties gebakken worden voor parochies in Duitsland en andere Europese landen.

De hostiebakkerij is open voor het publiek: door grote glazen wanden kan het volledige productieproces van de hosties worden gevolgd. In een videofilm worden achtergronden belicht. Desgewenst kunnen bezoekers zelf meehelpen om hosties te stansen.

In de maand september worden elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur rondleidingen in het Nederlands verzorgd. "Er komen heel veel Nederlandse en Vlaamse bezoekers naar Kevelaer en speciaal voor hen willen we rondleidingen in de eigen taal aanbieden", zegt eigenaar Thomas Held. De hostiebakkerij St. Johannes is te vinden aan de Neustrasse 28 in Kevelaer.

info

www.glaeserne-hostienbaeckerei.de

locatieHostiebakkerij St. Johannes, Neustrasse 28
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl