Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 21 september 2011    Evangelie van 2011-09-21
begintijd20:00 uur
 titelForumdiscussieavond met bekende Nederlanders
beschrijving

Voorafgaand aan de forumdiscussie zullen de deelnemers een korte inleidende lezing houden over het thema. Aansluitend zal er een korte pauze zijn, en vervolgens gaat men in discussie onder leiding van een gespreksleider.

Het interessante thema van de discussie is: ‘Wat is het belang van de christelijke traditie voor onze samenleving? Wat kan cq. moet de Kerk doen om op een positieve wijze zichtbaar te zijn in deze samenleving?’ Het is een actueel thema! O.l.v. dhr. Michiel Savelsbergh, hoofd communicatie van het bisdom van ’s-Hertogenbosch Savelsbergh is woordvoerder van het bisdom van ’s-Hertogenbosch naar de media. Bovendien is hij hoofdredacteur van het Bisdomblad. Hij heeft in 2008 de Communicatieprijs Midden-Brabant gewonnen.

Sprekers
M.m.v. Dhr. Frank G. Bosman, theoloog Bosman is een bekende cultuurtheoloog. Thans werkt hij als programma-coördinator bij LUCE/Centrum voor Religieuze Communicatie van de Faculteit Katholieke Theologie. Hij verschijnt geregeld in landelijke media als opiniemaker en essayist op het gebied van religie, moderne cultuur en media en is een bekend katholiek blogger. Bosman werd in mei 2011 op de Nationale Theologennacht uitgeroepen tot “meest spraakmakende Theoloog van het Jaar”.

Z.E.H. Harm Schilder, pastoor Schilder werd bekend door de juridische strijd omtrent het klokkenluiden. Hij is pastoor van de parochies Margarita Maria en Emmaus in Tilburg. Graag verschijnt hij in de media om zijn mening te geven over allerhande actuele kerkelijke en wereldlijke kwesties.

Dhr. Gerard Klaasen, programmamaker Klaasen is sinds 1976 aan de KRO/RKK verbonden en werkte aan tal van radioprogramma’s mee zoals Kruispunt Radio en Kerk in Meervoud. Aan Kruispunt Radio, één van de oudste en langstlopende radioprogramma’s van de Publieke Omroep, is hij vanaf 1976 onafgebroken verbonden. Ook geldt hij als een van de Vaticaankenners binnen de omroepwereld. In 1998 startte Klaasen met het wekelijkse RKK-interviewprogramma Andersdenkenden op Radio 5.

Mysterie guest, ???? Hij is... Hij wordt... Hij kan... Hij komt... Hij...

Op woensdag 21 september weet u meer...

info

www.h-antonius-abt.nl

locatieDe Gasterij, Runstraat 67
plaatsSchaijk (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl