Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 1 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-01
 titelJaarlijkse startdag catechese
beschrijving

Het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen organiseert op zaterdag 1 oktober de jaarlijkse startdag voor catechese in Tienen. Zo’n 2.000 kinderen die zich voorbereiden op hun plechtige geloofsbelijdenis, zullen in de Suikerstad een leuke Missio-dag beleven. ’Tegenwind’ is het thema van deze dag.

Jonge mensen staan aan de vooravond van een toekomst vol uitdagingen rond globalisering, diversiteit en ecologie.Deze ’Missio-dag’ wil hen in die complexer wordende wereld vanuit het geloof wegwijzers aanreiken. Het is in deze tijd weinig evident om christen te zijn, vandaar de keuze van het thema.

De dag wordt opgebouwd rond werkwinkels. Elk groepje jongeren legt, samen met een begeleider, een parcours af van in totaal vijf werkwinkels. Daar kunnen ze nadenken over hun geloof en hoe verrijkend dit geloof kan zijn. (Rknieuws.net)

info
locatie
plaatsTienen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl