Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 november 2011    Evangelie van 2011-11-12
begintijd10:30 uur
 titelDiakenwijding Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

Op Zaterdag 12 november 2011 is de diakenwijding van Bisdom Haarlem-Amsterdam.

De diakenwijding zal dit jaar plaatsvinden in de Vituskerk te Hilversum, Emmastraat 5. Dit in verband met de restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering ontvangen uit handen van mgr. J. Punt zowel de kandidaten voor het permanente diakonaat als de transeunte diakens de diakenwijding. Iedereen is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

Aanvang: 10.30 uur.

Transeünt diakens
De beide transeünt diakens zijn Peter C. Piets uit Oostzaan en Jim Schilder uit Amsterdam.

Permanent diakens
De permanent diakens zijn: Henk Bak uit Monnikendam, Marcel de Haas uit Amsterdam, Henk Schrader uit Schagen en dr. Erik Sengers uit Amsterdam.

In deze weken van voorbereiding vragen we Uw bijzonder gebed voor de wijdelingen.

Achtergrondinformatie
Peter Piets is werkzaam in zijn pastorale jaar in de parochies van Edam en Volendam; Jim Schilder doet pastorale ervaring op in de binnenstadsparochie St. Nicolaas in Amsterdam; Henk Bak is reeds werkzaam als coördinator in Monnickendam en zal daar ook als diaken worden aangesteld; Marcel de Haas zal in Amsterdam oost werkzaam zijn en Henk Schrader versterkt de pastorale zorg in de parochie van Den Helder. Erik Sengers is werkzaam als staffunctionaris diaconie van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Het aantal permanente diakens dat zich via het St. Bonifatiusinstituut/De Tiltenberg heeft voorbereid op het permanente diaconaat komt daarmee op veertig, waarvan er achttien echter alleen een aanvullende vorming hebben ontvangen na een eerdere theologiestudie.

Onder de wijdelingen zijn dit keer opvallend veel kandidaten die op later leeftijd katholiek zijn geworden: de beide kandidaten die tot transeünte diakens worden gewijd en één van de permanente diakens. De bekendste van hen is Jim Schilder, voormalig eindredacteur van HP/De Tijd, die een aantal keren in verschillende media over zijn roepingsweg heeft verteld.

info

www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieVituskerk, Emmastraat 5
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl