Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 6 november 2011    Evangelie van 2011-11-06
begintijd15:00 uur
 titelRequiem in Koningshoeven
beschrijving

Zondag 6 november 2011 15:00 uur

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven
Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot / Tilburg
REQUIEM IN KONINGSHOEVEN

Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst

De Trein naar Sobibor voor vierstemmig gemengd koor a capella en alt-solo (1999)
Mathieu Dijker (1927)

W.A. Mozart Requiem KV 626 voor solo, koor en orkest
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Requiem in Koningshoeven 2011: DIJKER - MOZART
Plaats: Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, Berkel-Enschot
Toegangsprijs: wordt binnenkort bekend
 
Requiem in Koningshoeven is na twee edities een fenomeen dat een groot publiek blijkt aan te spreken. Het moment van het jaar, de bijzonder inspirerende locatie, de spirituele bijdrage van de abt geven het concertprogramma een bijzonder karakter. Een grote en bekende Requiemcompositie wordt idealiter gecombineerd met een eigentijdse compositie van een componist die Kamerkoor Ad Parnassum bijzonder ter harte gaat. Zo laten we het publiek kennis maken met en zich verbazen over de eigenheid van Ad Parnassum, terwijl we hen in hetzelfde concert laten genieten van de indringende klanken van de bekende compositie waarvoor men gekomen is.

Zondag 6 november 2011 voert Ad Parnassum het Requiem (KV 626) van Wolfgang Amadeus Mozart uit. Deze compositie is één van de bekendste werken van Mozart, Het werk spreekt miljoenen mensen aan, niet in het minst als gevolg van de prachtige vertolkingen door alle grote en bekende topkoren en toporkesten. Ad Parnassum wil een eigen bijdrage aan deze uitvoeringstraditie toevoegen met een uitvoering in kleine orkestbezetting en middelgroot kamerkoor. Hierdoor zal de uitvoering optimaal transparant zijn met veel aandacht voor de details. Om dit te kunnen realiseren zullen we jonge professionals uitnodigen deel uit te maken van het orkest. We zullen zoveel mogelijk een orkest uit de tijd van Mozart samenstellen. De strijkers spelen met klassieke strijkstokken, er zullen geen klarinetten, maar bassethoorns spelen en er zal gebruik worden gemaakt van trombones met een enge mensuur, zodat deze optimaal kunnen mengen met de koorstemmen. De keuze van de vocale solisten zal bepaald worden door de combinatie van dramatiek en souplesse.

info

www.requieminkoningshoeven.nl

locatieAbdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl