Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 12 juni 2004    Evangelie van 2004-06-12
 titelOrgelconcert N.H. Kerk Moordrecht
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht heeft voor dit jaar weer een nieuwe concertserie samengesteld.

Het tweede concert uit deze serie zal gehouden worden op 12 Juni a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht. Deze kerk bezit een prachtig historisch orgel uit 1773 van de zuid-nederlandse orgelbouwer Louis dela Haye. De bespeler voor deze avond is de organist Dick Sanderman uit Rijssen.

Dick Sanderman is geboren in 1956 en studeerde bij Jaap Dragt, Daniel Roth en Hans Haselbock. In 1980 studeerde hij af aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. In 1983 werd hij winnaar van het improvisatieconcours in Bolsward. In 1990 volgde de eerste CD met eigen psalmbewerkingen. Daarnaast is hij een veel gevraagd begeleider van kooruitvoeringen en CD-opnames. In het dagelijks leven is hij directeur van de muziekschool te Rijssen. Tevens is hij daar kerk- en stadsorganist.

Zijn aandacht is ook getrokken door het drukwindharmonium. Als een van de weinige organisten verzorgt hij ook regelmatig harmoniumconcerten.

Het programma bestaat uit een mix van literatuurspel uit alle muziekperioden, alsmede enkele mooie koraalvoorspelen. Het is de bedoeling dat de luisteraar mee op reis gaat, te beginnen in de oude muziek en eindigend bij de 19-de en de 20-ste eeuw. Enkele namen van de voorbij trekkende componisten zijn: Couperin, Bach, Stanley, Hayes, Beethoven en Rinck. Het concert wordt afgesloten met een eigen improvisatie.

Wij kunnen U dit orgelconcert ten zeerste aanbevelen en ontmoeten U graag op 12 Juni a.s.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is

infoStichting Orgelconcerten Moordrecht
M. Vuijk
(0182) 373414
locatieNed. Herv. Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl