Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 11 t/m vrijdag 19 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-11
begintijd19:30 uur
eindtijd19:45 uur
 titelBernardusnoveen Abdij Koningshoeven
beschrijving

Van 11 tot en met 19 augustus houdt de abdij de jaarlijkse Bernardusnoveen voor roepingen. Een noveen is een reeks van negen dagen, tijdens welke met een bepaalde intentie tot God wordt gebeden. Ook kan een heilige worden aangeroepen. In dit geval is het Bernardus van Clairvaux, wiens feest op 20 augustus wordt gevierd.

Dagelijks wordt van 19.30 tot 19.45 uur in de Bernarduskapel van de abdijkerk een gebedsviering gehouden. Iedereen die mee wil bidden is hiervoor uitgenodigd. Evenals vorig jaar kan de noveen via Twitter worden meegebeden. De abdij hoopt op deze manier een grote groep mensen warm te maken om mee te bidden voor roepingen. Abt Bernardus zal iedere dag via tweets aandacht voor de noveen vragen en doorlinken naar het onderdeel van de website van Koningshoeven dat gewijd is aan de noveen.

info

twitter.com/dombernardus
www.koningshoeven.nl/nl/actueel/?id=291

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl