Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-14
(Heilige Maximiliaan Kolbe)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 14 augustus 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: concert
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5-, kaarten verkrijgbaar aan de deur op de middag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Zomerserie 2011

Transcripties, met werken van onder andere Purcell, Tsjaikovsky en Saint-Saëns Uitgevoerd door: Wybe Kooijmans, Orgel

Dat het orgel een uiterst veelzijdig instrument is blijkt uit de talloze transcripties die voor dit instrument zijn gemaakt en nog worden gemaakt. Het is schier onmogelijk een volledig beeld te geven hoeveel niet-orgelmuziek er in de loop der eeuwen via het orgel voor muziekliefhebbers ten gehore is gebracht. Men kan even makkelijk een 'serieus' programma met alleen transcripties samenstellen als een 'populair' programma met hetzelfde uitgangspunt. Hier is gekozen voor een lichtere programmering met transcripties van composities voor orkest in verscheidene bezettingen, piano, zang, strijkkwartet en salon-orkest. Het was in vroeger tijden een manier om allerlei repertoire onder de aandacht van zoveel mogelijk muziekliefhebbers te brengen.

Wybe Kooijmans studeerde aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij volgde enige malen de Meestercursus van de Franse meester-organist Jean Guillou. Sedert 1987 is hij organist van de Grote Kerk te Naarden; hier nam hij een aantal cd's op.

Dit is een concert in de zondagmiddag (zomer)serie Transcripties voor orgel (van zondag 17 juli t/m zondag 21 augustus 2011).

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl