Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 15 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd20:00 uur
 titelMariafeesten Tienray
beschrijving

Op zondag 14 en maandag 15 augustus maakt Tienray zich weer op voor de grote Mariafeesten. Het Mariadorp van Noord-Limburg wil iedereen weer van harte uitnodigen  om deze dagen mee te komen vieren. De Mariafeesten vinden jaarlijks plaats rond het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming.

Het programma van de feesten van dit jaar zien er als volgt uit.

Zondag 14 augustus 15.00 uur
Plechtig Marialof met aansluitend Sacramentsprocessie en Ziekenzegening .  Gastpredikant is H.E.H. W. van Meijgaarden. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray

Maandag 15 augustus 20.00 uur
Plechtige Hoogmis met aansluitend lichtprocessie. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray

W. van Meijgaarden
De gastpredikant is ook nauw met Lourdes verbonden als voorzitter van de NLZ, de bedevaartsorganisatie die zich heel bijzonder richt op de bedevaarten voor de zieken. Zodoende is het ook mooi dat hij de ziekenzegening zal verzorgen. Daarbij is hij ook verbonden met de paters van het H. Sacrament. Zodoende heeft hij ook een grote verbondenheid met de sacramentsprocessie.

‘Klein Lourdes’
Tienray is natuurlijk het officiële ‘Klein Lourdes’ voor Nederland. Al in 1877 kreeg deze plaats van de paus Pius IX deze eretitel. Juist door deze verbinding voel je in Tienray een beetje als in Lourdes zelf. En dat zal ook tot uitdrukking gebracht worden met de vieringen, met de sacramentsprocessie en natuurlijk ook heel duidelijk met de lichtprocessie op maandagavond. De kaarsen voor deze lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen.

Daarnaast zal er dit jaar ook weer aan de sacramentsprocessie vast de ziekenzegening zijn, zoals dit ook gebruikelijk is in Lourdes zelf.

Lourdesgrot
De verbintenis  met Lourdes blijkt ook uit de steen van de grot van Lourdes zelf die verwerkt is in de Lourdesgrot in de kerk. Daarnaast ook uit het de mogelijkheid van de relikwie van Bernadette te eren na de verschillende vieringen als ook uit Lourdeswater wat in de kerk te verkrijgen is.

Nu is Tienray al sinds 1440 een bedevaartplaats van O.L.V. Troosteres der Bedrukten. Het laat steeds weer opnieuw zien dat Maria ons nabij wil zijn. Zo was het vroeger en zo geldt het ook nu nog steeds.

En juist dat mag men  gedurende dit feest heel bijzonder beleven en ervaren.

Welkom in de kerk
Naast de momenten van de verschillende vieringen is de kerk van Tienray iedere dag geopend voor een persoonlijk gebed. U kunt en mag daar werkelijk tot rust komen. Iets wat vele mensen in deze tijd naar op zoek zijn. Er is de mogelijkheid voor het neerschrijven van een intentie in het intentieboek of het opsteken van een kaars.

Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.

Graag wil Tienray iedereen uitnodigen om dit feest meer te maken. Een reden om te feesten moet je nooit voorbij laten gaan, zegt men wel eens. Laten wij dus dit feest ook niet zomaar voorbijgaan.

info

Pastoor R. Verheggen
ruud.verheggen@home.nl
twitter.com/RuudVerheggen

locatie
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl