Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Gemeenschap Emmanuel
(Emmanuel)

Gemeenschap Emmanuel

Website E-mail

De Gemeenschap Emmanuel
is een katholieke Gemeenschap
waarin alle levensstaten
vertegenwoordigd zijn
(gehuwden, ongehuwden,
mannelijke en vrouwelijke
toegewijden in het celibaat)
en kent een spiritualiteit
van aanbidding, compassie
en evangelisatie.

Nederland
info@emmanuelnederland.nl
www.emmanuelnederland.nl

België
info@emmanuelvlaanderen.be
www.emmanuelvlaanderen.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 11 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-11
begintijd20:00 uur
 titelYoung professionals: ZacheĆ¼s Course
beschrijving

Beste young professional, Ieder van ons heeft een best druk leven: werk, vrienden, sporten, huishouden en zo nu en dan boodschappen doen. Daarnaast proberen we als christen ook nog wat goeds voor onze naasten te doen, gaan we naar de kerk en bidden we min of meer regelmatig. Ons gelovig leven is daarbij meestal behoorlijk gescheiden van wat voor de rest doen. Zou het niet mooi zijn als we deze twee “werelden” wat meer met elkaar zouden verenigen? Zijn we niet geroepen om ook christen in ons dagelijks leven te zijn? Diep van binnen voelen we aan dat we op beide vragen “ja” willen antwoorden. Het verenigen van deze twee werelden, beantwoord ook aan de vraag die Jezus aan Zacheüs, de tollenaar, stelt. Jezus nodigt zichzelf uit om een plaats te krijgen in zowel Zacheüs' dagelijkse als zijn spirituele/geestelijke leven. Deze uitnodiging doet Jezus ook aan ons.

In de Zacheüs Course willen we samen op weg gaan om aan deze uitnodiging van Jezus gehoor te geven. De Zacheüs Course is een cursus die gebaseerd is op de Sociale Leer van de Kerk en wordt georganiseerd door de Gemeenschap Emmanuel. Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod als: de rol van mijn werk in de schepping, hoe om te gaan met bezit en welke plaats heb ik in de samenleving. De Zacheüs Course is veel meer dan een puur intellectuele vorming. We zullen samen op weg gaan om ons deze thema's écht eigen te maken. We maken thuis kleine oefeningen om de inleiding in de praktijk te brengen en geregeld komen we bij elkaar om hierover te delen en elkaar aan te moedigen. De behandeling van een thema duurt een maand. Aan het begin van de maand komen we bij elkaar om naar een inleiding te luisteren. De twee weken die daarop volgen, maken we thuis kleine oefeningen. Daarna komen we bij elkaar om over deze oefeningen te delen. De cyclus eindigt met nog twee weken van meer persoonlijke en verdiepende oefeningen. Zo gaan we gedurende het jaar acht thema's af.

Tijdens deze avonden zullen we ook tijd nemen om zo nu en dan samen de Mis te vieren en te bidden. Wil je graag meer weten over het programma van de Zacheüs Course of ben je benieuwd naar wat die Sociale Leer van de Kerk nou eigenlijk is? Kom dan op 6 september naar de info-avond in Amsterdam. Die avond zal een algemene inleiding op de Sociale Leer van de Kerk worden gegeven en zal de Zacheüs Course wat nader toegelicht worden.

info

amsterdam@emmanuelnederland.nl
www.emmanuelnederland.nl/amsterdam

organisatieGemeenschap Emmanuel
locatieCentrum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl