Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Gemeenschap Emmanuel
(Emmanuel)

Gemeenschap Emmanuel

Website E-mail

De Gemeenschap Emmanuel
is een katholieke Gemeenschap
waarin alle levensstaten
vertegenwoordigd zijn
(gehuwden, ongehuwden,
mannelijke en vrouwelijke
toegewijden in het celibaat)
en kent een spiritualiteit
van aanbidding, compassie
en evangelisatie.

Nederland
info@emmanuelnederland.nl
www.emmanuelnederland.nl

België
info@emmanuelvlaanderen.be
www.emmanuelvlaanderen.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 6 september 2011    Evangelie van 2011-09-06
begintijd20:00 uur
 titelYoung professionals: sociale leer vd Kerk
beschrijving

In 1891 schreef paus Leo XIII de encycliek Rerum Novarum, een felle reactie op de schrijnende toestand onder de arbeiders van die tijd. Sindsdien heeft de Kerk een aantal verschillende documenten gepubliceerd over thema’s als: arbeid, het gezin en de economie, maar ook thema’s als politiek, zorg voor het milieu en vrede en oorlog komen voor in de Sociale Leer van de Katholieke Kerk. Het is echter niet zo dat de christenen pas sinds de 19e eeuw zich met deze sociale thema’s bezig houden. Al vanaf het begin van de Kerk hebben de christenen oog voor de zwakkeren in de samenleving. Dit blijkt ondermeer uit het tweede gebod: bemin de naaste als u zelf. Dit tweede gebod is ook de grondslag van de Sociale Leer van de Katholieke Kerk.

Naar aanleiding van de Zacheüs Course, die in oktober begint, organiseren we op 6 september een avond over de Sociale Leer van de Kerk. Tijdens deze avond zullen we dieper ingaan op wat de Sociale Leer van de Kerk precies is en wat ze ons te bieden heeft. Tevens zal er een korte presentatie over de Zacheüs Course gegeven worden.

info

amsterdam@emmanuelnederland.nl
www.emmanuelnederland.nl/amsterdam

organisatieGemeenschap Emmanuel
locatieCentrum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl