Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 10 juni 2004    Evangelie van 2004-06-10
 titelGebedssamenkomst Evangelisatie Limburg
beschrijvingOp dinsdagavond 8 juni en donderdagavond 10 juni vinden in de Sint Christoffelkathedraal van Roermond bijeenkomsten plaats waarin speciaal wordt gebeden voor de evangelisatie van Limburg. De samenkomst op dinsdagavond wordt georganiseerd door de internationale katholieke charismatische vernieuwing, de gebedsmiddag op 10 juni wordt georganiseerd door de afdeling Evangelisatie van het bisdom Roermond. Op dinsdag is er onder meer een eucharistieviering om 22.00 uur, op donderdag een vesperviering om 16.30 uur. Daaraan voorafgaand is gelegenheid tot aanbidding.

Dinsdag 8 juni
De samenkomst op dinsdag 8 juni betreft een internationale voorbede-pelgrimage die deze weken in alle zeven Nederlandse bisschopskerken plaatsvindt in het kader van de 1250ste sterfdag van de heilige Bonifatius. Deze bisschop werd in het jaar 754 in Dokkum vermoord. Met tijdgenoot Willibrordus en (enkele eeuwen eerder) Servatius geldt hij als de belangrijkste eerste geloofsverkondiger in onze streken.

Tijdens de samenkomst in de Limburgse bisschopskerk is iedereen vanaf 19.30 uur welkom om samen met 'voorbidders' uit diverse landen mee te bidden. Deze zijn afkomstig uit onder meer Papua Nieuw Guinea, Kenia, Tanzania, India, Australië, Filippijnen, maar ook België en Nederland. De bijeenkomst staat onder leiding van Zr. Stephen, internationaal moderator van 'The Fellowship of the Burning Bush' (= Gemeenschap van het Brandende Braambos) en Nellie Ruiter, verantwoordelijke van de Nederlandse tak van deze gemeenschap.

In dankzegging,! lofprijzing en aanbidding op charismatische wijze wordt gebeden voor het werk van de Heilige Geest in Limburg. De bijeenkomst wordt besloten met een eucharistieviering om 22.00 uur. Hoofdcelebrant is hulpbisschop E. de Jong.

Donderdag 10 juni
De gebedsmiddag op donderdagmiddag 10 juni begint om 14.00 uur. Vanwege het door bisschop F. Wiertz benoemde pastorale themajaar 'de Doop' is het motto van de middag: 'Verkondig het geloof van uw doopsel'. In de bisschopskerk staat het Allerheiligste uitgesteld en is iedereen welkom deel te nemen aan de stille aanbidding. Ook zal hulpbisschop E. de Jong de aanwezigen toespreken.

Tijdens de middag vindt in de straten rondom de kathedraal bovendien een evangelisatieactie plaats door een zogeheten 'mission team'. Passanten worden aangesproken en uitgenodigd om in de kerk een kaarsje op te steken, een moment van bezinning te houden.

Voor deze dag is speciaal gekozen omdat in de Wereldkerk dan Sacramentsdag wordt gevierd. Dit is bij uitstek het moment waarop de katholieke kerk ook buiten de muren van het kerkgebouw Christus toont aan de wereld. Ook is deze dag in de buurlanden een vrije dag. In de winkelstraten van de bisschopsstad! betekent dit dan een drukte van belang.

Om 16.30 uur worden in de bisschopskerk de vespers van Sacramentsdag al zingend gebeden. En om 19.00 uur vindt in de kathedraal een H. Mis plaats waar de deelnemers aan de gebedsmiddag eveneens aan kunnen deelnemen. De bisschop stelt dan voor een aantal parochies in het bisdom buitengewoon bedienaren van de eucharistie aan. Zij volgden een speciale cursus om hiervoor in aanmerking te komen en ontvangen een aanstelling in verschillende parochies van het bisdom. Hoofdcelebrant bij beide plechtigheden is hulpbisschop E. de Jong.

infowww.bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl