Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 27 september 2011    Evangelie van 2011-09-27
 titelLeergang spiritueel leiderschap
beschrijving

De leergang spiritueel leiderschap richt zich op de ontwikkeling van het leiderschap van pastorale beroepskrachten van het bisdom van Breda.

Goed leiderschap kan het verschil maken in elke organisatie, dus ook in een parochie of in een samenwerkingsverband van parochies. De leergang is gebaseerd op de Regel van Benedictus, een kloosterregel uit de 6e eeuw, die voor een groot gedeelte bestaat uit Bijbelse noties en ervaringen in het samenleven met en leidinggeven aan medebroeders.

De Duitse benedictijner monnik Anselm Grün is grondlegger van deze leergang, die ook elementen bevat uit lichaamswerk, psychologie en bedrijfskunde.

In de leergang zijn belangrijke elementen van het diocesaan beleid opgenomen, zoals het geloof voorop, de onderscheiden ambten en functies, het werken in een teamverband en samenwerken.

De leergang duurt een jaar en bestaat uit vier blokken van drie dagen in de Trappisten Abdij van Koningshoeven te Tilburg. Het eerste blok is bezinnend van aard, verdieping van de eigen spiritualiteit komt aan de orde. Blok 2 tot en met 4 gaan achtereenvolgens over: leidinggeven aan jezelf, de verbinding met de ander en authenticiteit en de verbinding met het grote geheel. Daarnaast zijn er intervisiegroepen, kan voorzien worden in individuele geestelijke begeleiding en is bestudering van enige literatuur gewenst.

Data

  • 27-29 september 2011
  • 22-24 november 2011
  • 13-15 maart 2012
  • 19-21 juni 2012

info

Jongerenpastoraat
(076) 522 3 444
jongerenpastoraat@bisdombreda.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieAbdij Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl