Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 19 september 2011    Evangelie van 2011-09-19
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLeesgroep Bijbelgrieks
beschrijving

11 maandagen in 2011-2012

Wat liefde is, hebben we geleerd van hem die zijn leven voor ons gegeven heeft. (1 Joh 3,16)

Voor de christen is de Bijbel een onmisbaar geloofsinstrument. De woorden van de Schrift aandachtig lezen, overwegen, ermee bidden, vormt het leven van de gelovige. Maar een dergelijke omgang met de tekst is niet vanzelfsprekend, zeker niet in een tijd waarin we gewoon zijn diagonaal te lezen en grote hoeveelheden informatie op korte tijd te verwerken. Een Schrifttekst geeft zijn geheimen maar prijs, als hij aandachtig en geduldig ‘beluisterd’ wordt.

Lezing van de tekst in de oorspronkelijke taal kan daarbij een grote hulp zijn. Door ons te laten opnemen in een op het eerste gezicht vreemde taal en cultuur, in het geduldig, soms moeizaam zoeken naar de betekenis van de woorden, dringen we dieper door tot de betekenis en ontdekken we hoe nieuw vertrouwde woorden kunnen klinken.

Deze leesgroep staat open voor iedereen die enige vorming in Grieks of Bijbelgrieks heeft gekregen en zichzelf in staat acht om met een woordenboek en de hulp van anderen een Griekse tekst te lezen.

Dit jaar lezen we de eerste brief van Johannes. “Zo vaak men hem openslaat, treft men een woord dat ontroert en rijker maakt. Men moet hem dan ook heel langzaam lezen, opdat de gedachten ruimte vinden in geest en hart” (Romano Guardini).

We lezen in groep. Het is niet de bedoeling dat we zo snel mogelijk of zo efficiënt mogelijk lezen, noch dat we een nieuwe vertaling tot stand brengen. We zoeken samen tot iedereen alles goed begrepen heeft.

Ook de inhoudelijk vragen waarop we daarbij stoten, krijgen hun plaats. Waar nodig nemen we kort een exegetisch commentaar ter de hand. Regelmatig keren we terug naar het geheel om samen te vatten en overzicht te houden.

Data
De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond om de vier weken, van 19u30 tot 21u30:

19 september, 17 oktober, 14 november en 12 december 2011, en 9 januari, 6 februari, 5 maart, 2 april, 30 april, 28 mei en 25 juni 2012.

Begeleiding
Pieter Van Petegem, stafmedewerker.

Kosten
Deelnemen aan de gehele reeks kost 55 euro.

Inschrijven
via info@oudeabdij.be of telnr. 09 226 52 26, en door 55 euro over te schrijven op rekening BE11 4478 6306 0148 van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding Leesgroep Bijbelgrieks.

Inschrijven vóór 1 september a.u.b.

info

www.oudeabdij.be
09 / 226 52 26
info@oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26-27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl