Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 24 juli 2011    Evangelie van 2011-07-24
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 24 juli 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Orgelconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: € 5-, kaarten verkrijgbaar aan de deur op de middag zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.rienkbakker.nl

Zomerserie 2011
Orgelconcert:

‘Trois Chorals’ (1890), César Franck (1822-1890)

Uitgevoerd door Rienk Bakker
De Trois Chorals  van César Franck: een hoogtepunt in de orgelliteratuur. Franck voltooide deze composities ongeveer zes weken voordat hij overleed als gevolg van een ongeval. Daarmee zette hij een grootse handtekening onder een indrukwekkend oeuvre aan composities.

De koralen kenmerken zich door een geniale structuur van thematisch materiaal naast ongekend mooie harmonieën en knap uitgewerkt contrapunt. Elk koraal is weer anders en eigenlijk een bouwwerk op zich. Met name het tweede neemt een bijzondere plaats in omdat het geheel gebouwd is op een zich herhalend thema in de bas: een passacaglia; Francks hommage aan de baroktijd.

Verder is het orkestrale denken uit de romantische periode met name goed terug te horen in de grootse afsluitingen van het eerste en derde koraal.

Rienk Bakker (1986, Urk) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang. Zijn docenten waren Harm Jansen en Theo Jellema en aanvullende masterclasses volgde hij in Parijs bij Eric Lebrun. In 2010 studeerde hij drie maanden aan het conservatorium van Straatsburg bij Christophe Mantoux en in 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel. Per 1 mei 2011 is hij benoemd als organist van de Marcuskerk te Utrecht. Rienk is verder actief als koordirigent van ‘Kerkkoor Driebergen’ en Jongerenkoor ‘Spirit of Joy’ te Nieuwleusen en als zanger bij de ‘Utrechtse Studentencantorij’.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.rienkbakker.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl