Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Platform 30 plus
(Platform30plus)

Platform 30 plus

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 t/m zondag 21 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-20
begintijd13:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelWJD@Home
beschrijving

De Wereldjongerendagen (WJD) is de grootste bijeenkomst van r.k. jongeren van deze tijd. Rondom de paus zullen jongeren uit de hele wereld elkaar ontmoeten en zich verdiepen in hun geloof.

“Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof” (vgl. Kol 2:7) is het thema van deze 26ste WJD in Madrid. Paus Benedictus XVI heeft dit thema nader uitgewerkt in zijn boodschap die zeer de moeite waard is te lezen. En nog mooier is het, om deze boodschap in een ontmoeting met elkaar te delen, te bespreken, te beleven.

Elkaar ontmoeten is belangrijk. Voor jongeren is een WJD een onvergetelijke ervaring. Een wereldkerk ontvouwt zich. Waarden van de kerk worden zicht- en tastbaar. In de eenvoud en het primitieve dat de organisatie kan bieden aan haar pelgrims worden vriendschappen beklonken met elkaar, met medebroeders en -zusters uit andere landen en – meer belangrijk - met de Heer. Het is moeilijk het gevoel van de WJD uit te leggen aan degenen die nog nooit naar de WJD zijn geweest. Voor diegenen die bij een WJD zijn geweest is geen uitleg nodig.

Dit jaar gaan diverse reisgezelschappen uit Nederland en Vlaanderen op pad naar Madrid. Maar niet iedereen kan mee. Geen tijd. Geen geld. Te oud. Last van de hitte. Noem maar op. Maar ontmoeten rondom het WJD thema kan ook dicht bij huis. De sfeer proeven. En met beelden van de hoogtepunten waaronder de aankomst van de paus en de kruisweg en live satellietbeelden van de avondwake en de slot eucharistieviering kunnen we ons een beetje in Madrid voelen. Kom, laten we samen komen. Jongeren en jong volwassenen, religieuzen, bisdommen, bewegingen, ordes en 30-plusser t/m 45 jaar. Samen bij de WJD@Home De laatste 24 uur van de WJD willen wij samen zijn met de pelgrims in Madrid. Samen. De zusters karmelietessen in het Limburgse Sittard (NL) heten je welkom.

Een programma met themadiscussie en –verdieping, de kruisweg, aanbidding en mogelijkheid tot een (biecht)gesprek met een priester, eucharistieviering en natuurlijk de avondwake en de afsluitende H. Mis in Madrid op groot scherm wordt je geboden.

Het een en ander luchtig gemaakt met de mogelijkheid voor een korte wandeling en voldoende tijd met elkaar bij te praten. Er zijn ook mogelijkheden voor eigen initiatief.

Voor deze en aanvullende informatie, zie de WJD@Home website: www.wjdathome.ontheweb.nl . Meld je snel aan via de website. Anders via e-mail: wjdathome@gmail.com Voor overige informatie, s.v.p. via e-mail of bel +31(0)6-44652611

Graag komen we ook in contact met jongeren, 30-plussers en religieuzen, die deelgroepjes willen leiden of zich op een andere manier dienstbaar willen maken aan het programma. Ook nodigen wij religieuzen, priesters, diakens, pastoraal medewerkers e.a. speciaal uit voor dit programma.

Het programma speelt zich af in het bezinningshuis “Regina Carmeli”, huis van de zusters van de Karmel van het goddelijk Hart van Jezus.

Kollenberg 2, 6132 AL Sittard (Limburg). www.carmeldcj.nl

Tel.nr: +31 (0)46 457 09 93 (9-11 u, 15-17 u, 18.30-20.15 u).

De kosten bedragen € 40,- alles inclusief (+ evt. € 6,- voor een lakenpakket). Neem (slaapzak) handdoek, toilettas, (regen)kleding mee. Opgave voor 13 augustus 2011.

info

www.wjdathome.ontheweb.nl

wjdathome@gmail.com
(06) 44 65 26 11

organisatiePlatform 30 plus
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl