Vandaag is woensdag 18 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 9 juni 2004    Evangelie van 2004-06-09
 titelOpen Dag Catharijneconvent
beschrijvingMuseum Catharijneconvent bestaat op woensdag 9 juni 25 jaar. Ter ere hiervan hebben alle bezoekers die dag gratis entree tot het museum en is er gratis koffie met een lekkere tractatie.

Momenteel staat het museum aan de vooravond van een verbouwing en een grootscheepse herintichting van de vaste collectie. In het voorjaar van 2006 zal deze ingrijpende operatie agerond worden. Tot die tijd zijn er alleen tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Enkele voorbeelden:
Ikonen: het Goddelijke verbeeld. Prive-collecties ontsloten. Deze tentoonstelling, mogelijk gemaakt door een anonieme schenking van twintig ikonen, toont waardevolle en unieke ikonen.

In de tentoonstelling Nederlanders en hun kerk in Sint-Petersburg. Herinneringen aan avonturiers staan leven en werk centraal van Nederlanders die tussen 1704 en 1927 in Sint-Petersburg woonden.

info(030) 231 72 96, secretariaat@catharijneconvent.nl
en www.catharijneconvent.nl
locatieMuseum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl