Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 17 t/m zondag 18 maart 2012    Evangelie van 2012-03-17
(St. Patricks Day)
 titelStille Omgang
beschrijving

Op 17 maart 2012 vindt voor de zesde maal het jongerenprogramma van de Stille Omgang plaats. Het SO-jongerenprogramma is uitgegroeid tot een Katholiek jongerenevenement van nationale omvang. Ook dit jaar worden er weer honderden jongeren in de hoofdstad verwacht. Het thema voor dit jaar is DURF!.

In verre landen als Egypte, Irak en Iran staan Christenen vierkant achter hun geloof, ondanks een direct levensgevaar dat dit vaak oplevert. In Nederland daarentegen voelen wij ons op andere vlakken onder druk om uit te komen voor het geloof; het stuit op onbegrip en een negatief oordeel.

Tijdens het Stille Omgang jongerenprogramma staan we hierbij stil, door middel van muziek en/of theater, een spreker van formaat en in de liturgie: een H. Mis en een Eucharistische aanbidding.

Kortom, gezamenlijk het geloof vieren: dat is het hoofd-ingrediënt van het SO-Jongerenprogramma. Het hoogtepunt van de avond is het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Wanneer?
De Stille Omgang vindt plaats op zaterdag 17 maart 2012, in Amsterdam. Voor de 131e maal alweer!

Thema?
‘Passie voor de Eucharistie’
Voor de jongeren is het thema DURF!

Waar?
Het SO-Jongerenprogramma vindt plaats in de Sint Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73 te Amsterdam, tegenover het Centraal Station.

Meer info
Heb je vragen over het SO-jongerenprogramma? De organisatie helpt je graag verder.

Kijk op www.stille-omgang.nl/jongeren of neem contact op met het Jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem-Amsterdam, 023 - 5112 635. Flyers en posters van het SO-Jongerenprogramma kunnen aangevraagd worden via info@jongbisdomhaarlem.nl

Aanmelding gewenst via aanmelding@stille-omgang.nl

Meer over de SO
Steeds meer jongeren trekken jaarlijks vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, temidden van de grote stad Amsterdam. In gebed lopen zij door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is.

Mirakelstad
Amsterdam wordt ook wel eens ‘Mirakelstad’ genoemd. Deze kwalificatie ontleent Amsterdam aan het feit dat het een oude bedevaartsplaats is, waar al sinds de middeleeuwen een wonder of mirakel wordt geëerd. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang. Deze religieus meditatieve omgang door het historische centrum en passerend aan het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht in de maand maart door het Gezelschap van de Stille Omgang georganiseerd. Duizenden gelovige mensen uit het hele land nemen er aan deel.

info

(023) 5112 635
info@jongbisdomhaarlem.nl
www.stille-omgang.nl/jongeren
www.stille-omgang.nl

locatieSint Nicolaaskerk, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl