Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 5 juni 2004    Evangelie van 2004-06-05
 titelKardinaal Simonis wijdt priesters
beschrijvingOp zaterdag 5 juni 2004 zullen de diakens Hans de Vries uit Steenwijk en Ed Wassink uit Zutphen door handoplegging en gebed tot priester worden gewijd in de kathedraal van de H. Catharina te Utrecht. De plechtigheid begint om 10.30 uur en hoofdcelebrant is kardinaal Simonis. Beide mannen werden in december 2003 tot transeunt diaken gewijd.

De twee wijdelingen zijn beiden student aan het Ariënskonvikt, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht. Zij zullen zaterdag door de kardinaal uit de gemeenschap worden geroepen om hun wijding in ontvangst te nemen. De wijding van Hans de Vries en Ed Wassink zal geschieden door middel van handoplegging, zalving en gebed door de kardinaal. Daarna zullen ook de overige aanwezige priesters de wijding bekrachtigen door handoplegging (de zogenaamde corona).

Hans de Vries is sinds 1 januari 2004 als kandidaat-priester werkzaam in de parochies H.H. Petrus en Paulus in Cothen en de H. Johannes de Doper in Wijk bij Duurstede. In deze parochie zal hij na de wijding als priester werkzaam zijn.

Ed Wassink werkt sinds november 2003 als kandidaat-priester in het parochieverband Oost-West in Zutphen, waar hij al drie jaar als pastoraal werker werkzaam was. Ook voor hem geldt dat hij in Zutphen werkzaam zal blijven na zijn priesterwijding.

infowww.arienskonvikt.nl
organisatieBisdom Utrecht
locatieH. Catharinakerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl